Turkijoje per sprogimą prie teismo žuvo du žmonės, kilo neramumai

  • Teksto dydis:

Turkijos vakaruose Izmyro mieste ketvirtadienį prie teismo rūmų sprogus užminuotam automobiliui žuvo du žmonės, sužeista mažiausiai 11 žmonių; kilus neramumai per kuriuos buvo nukauti mažiausiai du „teroristai“, sakė pareigūnai, nurodo žiniasklaida.

Per sprogimą žuvusieji yra policininkas ir vienas teismo  tarnautojas, pranešė naujienų agentūra „Dogan“.

Šiame paprastai ramiame mieste prie Egėjo jūros po sprogimo prie teismo rūmų ties įėjimu prokurorams ir teisėjams skubiai atlėkė keli greitosios medicinos pagalbos ekipažai, pranešė transliuotojas „CNN Turk“.

Netrukus policija susirėmė su „teroristais“, kurių du buvo nukauti, o vienas paspruko, nurodė naujienų agentūra „Anadolu“.

Bairaklio rajono meras Hassanas Karabagas (Chasanas Karabahas) sakė televizijai NTV, kad sužeistųjų yra mažiausiai 11, vieno būklė sunki.

Sužeistieji išvežti į ligoninę, policija apsupo incidento rajoną.

Vėl Turkijoje surengtas naujas išpuolis po šaudymų Stambulo naktiniame klube, kur per Naujųjų sutiktuves buvo nužudyti 39 žmonės. Su ta ataka susijęs trijų Izmyro šeimų – 20 suaugusiųjų ir 20 jų vaikų – sulaikymas.

Kaip įprasta po tokių išpuolių Turkijoje, valdžia uždraudė platinti vaizdus iš įvykio vietos.

Gubernatorius: išpuolį surengė kurdų kovotojai

Turkijos valdžios pareigūnai įtaria, kad automobilio sprogimą prie teismo rūmų vakariniame Izmyro mieste ketvirtadienį organizavo kurdų kovotojai, nurodė provincijos gubernatorius.

„Pirminiai įkalčiai leidžia manyti, kad šį išpuolį surengė PKK“, – pareiškė Erolas Ayyildizas (Erolas Ajildizas), kalbėdamas apie uždraustą Kurdistano darbininkų partiją.

PKK , kurią Ankara, Briuselis ir Vašingtonas laiko teroristine organizacija, kovotojai su Turkijos valdžia kovoja jau nuo 1984 metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių