Turkijoje dėl gaisro moksleivių bendrabutyje sulaikyti aštuoni asmenys

  • Teksto dydis:

Turkijos pareigūnai trečiadienį sulaikė aštuonis žmones dėl dvylika gyvybių nusinešusio gaisro moksleivių bendrabutyje pietiniame Adanos regione, visuomenei reiškiant pyktį dėl įtariamo aplaidumo, kuris gali būti šios tragedijos priežastis.

Antradienio gaisras, manoma, kilo dėl elektros gedimo. Liepsnos greitai išplito mediniame trijų aukštų pastate, o panikos apimti jo gyventojai bandė išsigelbėti šokdami per langus.

Keli pareigūnai užsiminė, kad dauguma aukų žuvo, nes greičiausiai negalėjo atidaryti užrakintų avarinio išėjimo durų ir pabėgti iš viršutinių pastato aukštų.

„Mes išmoksime šią pamoką ir padarysime viską, ko reikia, kad užtikrintumėme, jog tai nebepasikartotų“, – sakė švietimo ministras Ismetas Yilmazas (Ismetas Jilmazas) ir pridūrė, jog birželio mėnesį bendrabutyje patikrinimą atlikę pareigūnai jokių pažeidimų nenustatė.

Tuo tarpu Ankaroje policijos pareigūnams teko panaudoti ašarines dujas, kad išvaikytų po tragiško gaisro prie Švietimo ministerijos susirinkusius protestuotojus. Aktyvistus ypač papiktino tai, kad šis mergaičių bendrabutis buvo prižiūrimas vieno įtakingo religinio judėjimo.

Reikės DNR tyrimų

Nelaimė įvyko Aladaho mieste Adanos šiaurėje, viename didžiausių urbanizuotų centrų Turkijos pietinėje dalyje.

Tarp sulaikytųjų, kurie įtariami „nusikalstamu nerūpestingumu, sukėlusiu kito žmogaus mirtį“, yra Aladaho bendrabučio vadybininkas, nurodė naujienų agentūra „Dogan“.

Penki žmonės buvo sulaikyti iškart po gaisro, o dar trys įtariamieji dėl nudegimų gydomi ligoninėje. Iš viso išduota 14 arešto orderių.

Remiantis pranešimais, daugumos žuvusiųjų tapatybei patvirtinti reikės DNR tyrimus. Tai rodo, kad aukos sudegė neatpažįstamai.

Dešimt iš aukų yra mergaitės, jaunesnės nei 14 metų. Ugnis taip pat pasiglemžė dviejų mokytojų gyvybes.

Per gaisrą taip pat žuvo bendrabučio vadybininko, kurį sulaikė policija, ketverių metų duktė, pranešė „Dogan“.

Dar 24 žmonės, iš jų 16 vaikų, buvo sužeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių