Turkija: Rusija sutinka, kad JAV dalyvautų Sirijos taikos derybose

  • Teksto dydis:

Rusija sutiko, kad Jungtinės Valstijos turėtų dalyvauti Kazachstano sostinėje Astanoje vėliau šį mėnesį vyksiančiose derybose dėl Sirijos politinės ateities, ketvirtadienį pareiškė Turkijos diplomatijos vadovas.

„Jungtinės Valstijos tikrai turėtų būti pakviestos, dėl to mes sutarėme su Rusija“, – žurnalistams po tarptautinės Ženevoje vykusios konferencijos dėl Kipro suvienijimo sakė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu (Mevliutas Čavušohlu).

Planuojama, kad derybos Astanoje įvyks sausio 23 dieną.

Praėjusį mėnesį tarpininkaujant Rusijai ir Turkijai karo nualintoje Sirijoje buvo paskelbtos paliaubos, bet šiame procese nedalyvavo aktyvią poziciją ankstesnėse derybose dėl ugnies nutraukimo užimdavusios JAV.

Šioms paliaubos įsigaliojus gruodžio 30 dieną didžiojoje Sirijos dalyje kautynės aprimo, bet kai kuriose šalies teritorijose tebevyksta susirėmimai.

„Turime išlaikyti paliaubas, – Ženevoje sakė M.Cavusoglu. – Tai yra itin svarbu deryboms Astanoje.“

Turkijos užsienio reikalų ministras nurodė, kad kvietimai į derybas greičiausiai bus išsiųsti kitą savaitę ir pridūrė, kad jose turėtų dalyvauti ir Vašingtonas.

„Niekas negali ignoruoti JAV vaidmens. Ir tai yra principinė Turkijos pozicija“, – sakė jis.

„Tie, kas prisidėjo ar galėjo prisidėti, turėtų čia būti – ir ne tik šeimos nuotraukai. Suprantate, ką turiu galvoje“, – pareiškė jis.

Pasak Turkijos diplomatijos vadovo, planuojamų derybų tikslas – „pasiekti politinį sprendinį, kuris būtų geriausias sprendinys“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šulcas

šulcas portretas
Amerika jau prisijungė-taika baigėsi nors dėka jos ten karas ir prasidėjo

kryna

kryna portretas
Cia rusijos niekas neklausia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių