Niujorke per traukinio avariją sužeista daugiau kaip 100 žmonių

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose Long Ailando geležinkelyje trečiadienį apie 8 val. 20 min. traukiniui Bruklino stotyje įsirėžus į kliūtį, lengvai sužeista daugiau kaip šimtas žmonių, pranešė Niujorko valdžia.

Ugniagesiai gelbėtojai įvykio vietoje trečiadienį dar sakė, kad išsikišęs bėgio galas pradūrė traukinio dugną ir pakėlė aukštyn ratus. Pasak jų, nuostolių pridaryta ir greta bėgių esančioje darbo zonoje.

Gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas) sakė, kad iš Far Rokavėjaus Kvinse atvykęs traukinys judėjo labai lėtai; pasak jo, traukinys „iš tikrųjų nuo bėgių nenuvažiavo“, bet nuo smūgio į barjerą nušoko nuo bėgių.

Ugniagesiai dar minėjo, kad dalis traukinio įslinko į patalpą, esančią už barjero.

Į tris gretimas ligoninę nuvežta 11 nukentėjusiųjų. Pareigūnai nurodė, kad traukinyje buvo 600 ar 700 žmonių. Daugelis keleivių smūgio metu stovėjo, nes buvo pasiruošę išlipti.

Nelaimės priežastis tiriama.

Išplatintose trečiadienį nuotraukose matyti kiek pakrypęs traukinys, stovintis bėgių trasoje „Atlantic“ stotyje Brukline.

Keleiviai sakė televizijos naujienų laidoms, kad, išgirdę garsų trenksmą ir pajutę smūgį, jie buvo išversti iš kojų.

Keli buvo išnešti neštuvais. Kiti sėdėjo šalia traukinio prie galvos prisidėję ledo kompresus. Kai kurie turėjo pjautinių žaizdų. Vienam sužeistajam gali būti lūžusi koja.

Pasak gubernatoriaus A.Cuomo, stočiai žalos padaryta nedaug.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių