Tragiškai žuvusio Pakistano dainininko laidotuvėse dalyvavo tūkstančiai

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai pakistaniečių ketvirtadienį dalyvavo šalies popmuzikos pradininko Junaido Jamshedo (Džunaido Džamšedo), kuris žuvo per lėktuvo katastrofą, laidotuvių maldose.

J.Jamshedas, kuris buvo atsisakęs muzikos ir tapęs musulmonų pamokslininku, buvo tarp 47 žmonių, praėjusios savaitės trečiadienį žuvusių „Pakistan International Airlines“ lėktuvui įsirėžus į šlaitą šalies šiaurėje.

Oro bendrovė pranešė, kad sugedo vienas iš dviejų lėktuvo variklių. Tai ketvirta pagal aukų skaičių lėktuvo katastrofa Pakistano teritorijoje.

Politikai, aukšto rango karininkai, kriketo žaidėjai, dainininkai ir gerbėjai buvo tarp žmonių, atėjusių atsisveikinti su J.Jamshedu kriketo aikštėje šalies pietuose esančiame Karačyje.

„Negaliu patikėti, kad Junaido su mumis nebėra“, – sakė garsus pamokslininkas Maulana Tariqas Jamilas (Tarikas Džamilas), kuris vadovavo laidotuvių maldoms.

1964 metais Karačyje gimęs J.Jamshedas išgarsėjo 9-ojo dešimtmečio pabaigoje, kaip pagrindinis vaikinų grupės „Vital Signs“ dainininkas. Šauni išvaizda ir balsas pavertė jį kartos, atėjusios po karinio diktatoriaus Zia-ul-Haqo (Zijos Hako) islamistinio valdymo, numylėtiniu ir stiliaus simboliu.

Tačiau šio amžiaus pradžioje jam nutraukus muzikinę karjerą ir prisidėjus prie sunitų grupės „Tableeghi Jamaaat“, kuri visame pasaulyje skleidžia savo griežtą islamo versiją, daugelis didžiausių jo gerbėjų virto kritikais.

J.Jamshedo laidotuvės buvo surengtos daugiau kaip savaitė po žūties, nes šeima laukė DNR testų rezultatų dėl palaikų identifikavimo.

Jis bus palaidotas prestižinės islamo seminarijos „Darul Ulom Korangi“ kapinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių