Tbilisyje specialiosioms pajėgoms šturmuojant butą žuvo trys teroristai ir karys

  • Teksto dydis:

Gruzijos sostinės priemiestyje trečiadienį per antiteroristinę operaciją žuvo vienas specialiųjų pajėgų karys ir trys įtariami „teroristai“, pranešė pareigūnai.

Daugiabutyje užsibarikadavę įtariami teroristai „nužudė vieną kariškį ir dar keturis sužeidė“, sakoma Gruzijos valstybės saugumo tarnybos (VST) atstovės Nino Giorgobiani pranešime.

„Vienas iš jų buvo sulaikytas ir dar trys nukauti“ per specialią daugiau nei 20 valandų trukusią operaciją, kuri baigėsi vakare, nurodė atstovė.

Pasak jos, remiantis pirminiais duomenimis, įtariamieji yra „teroristinės grupės nariai“, jie nėra Gruzijos piliečiai.

Gruzijos VST išaiškino šią grupę, bendradarbiaudama su tarptautinėmis antiteroristinėmis organizacijomis, sakė N. Giorgobiani.

AFP žurnalistas, buvęs Tbilisio Isanio rajone tuo metu, kai ginkluoti antiteroristinių pajėgų pareigūnai šturmavo jame esantį daugiabutį, pranešė girdėjęs daugybę sprogimų ir šūvių.

Anksčiau trečiadienį saugumo tarnybos pranešė, kad keli įtariami teroristinės grupės nariai „atsisakė pasiduoti, pradėjo šaudyti iš automatinių šautuvų ir svaidyti rankines granatas į antiteroristinių pajėgų karius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių