Tbilisyje nuo naujametės pirotechnikos sprogimų nukentėjo daugiau kaip 40 žmonių

  • Teksto dydis:

Dėl traumų, patirtų neatsargiai naudojant pirotechniką, Naujųjų metų dienomis į Tbilisio ligonines paguldyti 44 žmonės, pusė jų - vaikai ir paaugliai. Tai antradienį pranešė Gruzijos televizija, kuria remiasi „Interfax“.

Gruzijos sostinės greitosios pagalbos duomenimis, daugumai nukentėjusiųjų diagnozuoti viršutinių galūnių sužalojimai ir veido bei rankų nudegimai. Trims žmonėms teko amputuoti rankų pirštus.

Su analogiškomis traumomis į Kutaisio ir Batumio miestų ligonines kreipėsi atitinkamai 14 ir 12 žmonių, nukentėjusių dėl netinkamo pirotechnikos naudojimo. Kai kuriems iš jų taip pat prireikė skubių operacijų.

Naujųjų metų išvakarėse Gruzijos VRM nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra prašė gyventojus atsargiai elgtis su pirotechnika.

Petardų laidymas per Naujuosius metus sukėlė kelis incidentus ir Rusijoje. Maskvoje nuo fejerverkų nukentėjo 23 žmonės, Južno Sachalinske sudegė svarbiausia Sachalino eglė, didelis Vladivostoko rajonas liko be elektros, o Čeboksaruose teko evakuoti žmones iš gyvenamojo namo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių