Talino centre policija nušovė peiliais ginkluotą vyrą

  • Teksto dydis:

Talino senamiestyje esančioje Laisvės aikštėje antradienio rytą policija pašovė peiliais mojavusį asmenį, kuris nereagavo į pareigūnų nurodymus.

Vyras buvo išvežtas į ligoninę ir vėliau mirė.

Pasak policijos departamento atstovės spaudai Marie Aavos (Mari Avos), 11 val. 10 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, pareigūnams buvo pranešta, kad Harju gatve Laisvės aikštės link eina peiliais besišvaistantis vyriškis.

„Žmonės labai išsigando ir paskambino į krizių centrą“, – sakė M. Aava. Policijai atvykus į įvykio vietą, pareigūnai pareikalavo to vyro padėti peilius ir sustoti. Tačiau basas vyriškis į šį nurodymą nereagavo.

„Antrąkart pakartojusi šį reikalavimą policija buvo priversta paleisti įspėjamųjų šūvių į orą. Po to tas vyras vėl nepakluso policijos reikalavimui ir su peiliais rankose patraukė policijos link. Policija panaudojo tarnybinį ginklą, kad jį sustabdytų“, – sakė ji laikraščiui „Postimees“.

Iš viso pareigūnai paleido tris šūvius, o tas vyriškis nugriuvo ant grindinio.

Sužeistas vyriškis buvo pristatytas į ligoninę, tačiau apie 12 valandą jis mirė.

Vienas jaunuolis, tapęs įvykio liudininku, „Postimees“ sakė matęs, jog peilius abiejose rankose laikęs vyras ėjo Harju gatve Laisvės aikštės link. Ant jo kaktos buvo užrašyta „Loll“ (Kvailys), o ant jo kaklo buvo užrišta virvė. Kitas liudininkas laikraščiui sakė, kad tas vyras buvo basas.

Estijos vidaus reikalų ministras Andresas Anveltas patvirtino informaciją apie antradienio incidentą Talino centre.

„Policijos pareigūnai įvykio vietoje sureagavo labai operatyviai ir pavojus buvo likviduotas. Jau dabar galima pasakyti, kad tai buvo pavienis atvejis, bet koks ryšys su radikalais atmetamas. Incidento aplinkybės ir visos su juo susijusios smulkmenos yra tiriamos. Apie viską informuosime visuomenę“, – patvirtino ministras.

„Šis įvykis dar kartą parodo, kad siekdama užtikrinti mūsų saugumą Estijos policija reaguoja greitai ir ryžtingai. Žmonės gali toliau užsiimti savo kasdienine veikla, jokio pavojaus visuomenei nėra“, – patikino A. Anveltas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
PAGARBA estų Policininkams, tai ne mūsų mėmės, kurie geriau sutiks būt paskersti nei išsitrauks ginklą.

dainius

dainius portretas
Ju ir taip milijonas tera,o trecdalis is ju estijos rusai :)

Bronius

Bronius portretas
Jeigu jau šauti tai kad ir į kojas nebuvo galima?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių