Tailando paplūdimyje sprogus bomboms apgadinta garsi skulptūra

  • Teksto dydis:

Viename populiariame pietų Tailando paplūdimyje sprogo dvi bombos, o per vieną iš sprogimų buvo apgadinta viena turistų pamėgta įspūdinga skulptūra, ketvirtadienį informavo policija.

Songklos provincijos policija tiria, ar vėlai trečiadienį įvykęs incidentas susijęs su beveik 7 tūkst. žmonių gyvybių pareikalavusiu musulmonų separatistų sukilimu, kuris nuo 2004-ųjų teberusena kaimyniniuose regionuose.

Per vieną iš sprogimų buvo apgadinta statula „Auksinė undinė“, provincijos neoficialus simbolis, pranešė policijos generolas leitenantas Ronnasilp Phusara (Ronasilpas Fusara).

Kitas užtaisas buvo detonuotas maždaug už 300 metrų, netoli paplūdimio skulptūros „Katė ir pelė“.

Anot policijos, išminuotojai taip pat aptiko ir sunaikino dar tris sprogstamuosius užtaisus prie šiukšliadėžių, esančių netoli statulos „Auksinė undinė“.

Separatistų sukilimas daugiausiai pasireiškia trijose piečiausiose Patanio, Jalos ir Narativato provincijose, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai.

Songkla, kur taip pat gyvena nemažai musulmonų, yra gana menkai nukentėjusi nuo šio smurto, tačiau jos didžiausiame mieste Hat Jajuje yra įvykdyti keli sprogdinimai.

Nors Tailande terorizmas nelaikomas didžiuliu iššūkiu, pavienės turistinės vietovės nuo 2006-ųjų patiria išpuolių. Tais metais Naujųjų metų išvakarėse Bankoke nugriaudėjo virtinė sprogimų, nusinešusių trijų žmonių gyvybes, o dar per 30 asmenų buvo sužeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių