Tailande per potvynius žuvo šeši žmonės

  • Teksto dydis:

Pietų Tailande per liūtis ir potvynius žuvo mažiausiai šeši žmonės, buvo atidėti skrydžiai ir sutrikdytos atostogos turistinio sezono piko metu, penktadienį pranešė pareigūnai.

Devyniose provincijose Tailando pietuose musoninės liūtys nesiliauja jau beveik savaitę, sakoma Vidaus reikalų ministerijos pareiškime, kuriame nurodoma, kad žuvo šeši žmonės ir buvo paveikta mažiausiai 120 tūkst. būstų.

Keliai virto upėmis, kai kur užlietos geležinkelių atkarpos, atidedami skrydžiai. Sutrikimai veikia ir turistų pamėgtą Samujaus salą.

Socialinėje žiniasklaidoje išplatintose nuotraukose matyti purvino vandens užlieti automobiliai, užsienio turistai, praeiviui džiaugsmui, vaikštantys su pripučiamais ratais ant juosmens.

Vienų svečių namų Samujaus saloje savininkė Tuula Fitzpatrick (Tula Ficpatrik) sakė, kad potvynis yra didžiausias per daugiau kaip dešimtmetį.

„Mūsų svečių namuose buvo daug žmonių, kurių skrydžiai buvo atšaukti, – naujienų agentūrai AFP sakė ji. – Gyvenu čia 12 metų ir niekada nemačiau tokio didelio (potvynio) ... Buvo baisu. Kai kurie mano darbuotojai negalėjo ateiti į darbą.“

Traukinių eismas sutriko ir žemyninėje šalies dalyje, traukiniai negalėjo važiuoti per potvynių paveiktą regioną, penktadienį sakė pareigūnai, kurie nurodė, kad kai kur potvynio vandenys nunešė geležinkelio bėgius.

Chuntos lyderis Prayutas Chan-O-Cha (Prajutas Čan-O-Ča) penktadienį turi apsilankyti pietinėje Narativato provincijoje ir susitikti su gyventojais bei pareigūnais.

Šis regionas ribojasi su Šiaurės Malaizija, kur tūkstančiai žmonių dėl smarkių liūčių turi glaustis pagalbos centruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių