Svarbioje Paryžiaus traukinių stotyje dėl didžiulio gaisro paralyžiuotas eismas

  • Teksto dydis:

Didžiulis gaisras Paryžiaus priemiestyje penktadienį paralyžiavo eismą iš Monparnaso traukinių stoties ir į ją, tūkstančiams prancūzų šį savaitgalį išvykstant atostogų.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtose nuotraukose matyti milžiniškas dūmų stulpas, kylantis iš nacionaliniam transporto tinklui priklausančio elektros komplekso į pietvakarius nuo sostinės esančiame Versalyje.

Gaisras prieš patį vidurdienį paralyžiavo eismą Monparnase – pagrindinėje traukinių stotyje, jungiančioje Paryžių su vakarų ir pietvakarių Prancūzijos regionais, o geležinkelių operatorė SNCF perspėjo, kad likusiomis dienos valandomis numatoma daugiau didelių trikdžių.

„Tie, kas gali atidėti savo keliones, turėtų jas atidėti“, – Monparnase žurnalistams sakė aukšto rango SNCF pareigūnas Alainas Krakovitchius (Alenas Krakovičius).

Traukinių stotyje, esančioje Paryžiaus pietuose, tvyrant 35 laipsnių Celsijaus kaitrai, susigrūdo įstrigę keliautojai, įtemptai žvelgę į traukinių tvarkaraščių švieslentes.

SNCF pareigūnas Patrickas Jeantet (Patrikas Žantė) informavo, kad ugnies apimtas elektros tinklų kompleksas yra svarbus objektas, kontroliuojantis Monparnaso saugos įrangą.

Jis pridūrė, kad valdžios atstovai mėgina pakeisti kai kurių traukinių maršrutus, kad jie galėtų vykti į kitą svarbią stotį – Austerlico.

Susisiekimas sutriko būtent tuo metu, kai daugelis paryžiečių tradiciškai išvyksta į paplūdimius ar kaimus, kur praleidžia didžiąją mėnesio dalį.

Monparnaso stotyje lygiai prieš metus tvyrojo panašus chaosas – tąsyk dėl geležinkelių signalų sistemos gedimų eismas buvo paralyžiuotas trims dienoms.

Su nepatogumais penktadienį susidūrė ir žmonės, keliavę iš Prancūzijos į Didžiąją Britaniją, nes dėl karščio bangos Eurotunelyje po Lamanšu taip pat buvo sutrikdytas eismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Prasidėjo vasarinis ugninio džihado puolimas.

Makas

Makas portretas
Afrikoje tokie vaizdai dazni. Kvieskite dar daugiau ekonominiu imigrantu, kvieskite.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių