Šaudynės Floridos oro uoste pareikalavo penkių gyvybių

  • Teksto dydis:

Vienas Irako karo veteranas penktadienį nušovė penkis žmones, o dar aštuonis sužeidė per išpuolį Ford Loderdeilio pagrindiniame uoste Floridoje ir sukėlė paniką tarp keleivių.

Įtariamasis, policijos įvardytas kaip 26 metų Estebanas Santiago (Estebanas Santjagas), buvo sulaikytas ir dabar apklausiamas Federalinio tyrimų biuro (FTB) dėl šaudynių, privertusių uždaryti tarptautinį oro uostą, svarbius vartus į Karibus.

Šis incidentas įvyko 2-ojo terminalo bagažo atsiėmimo skyriuje. Užpuolikas išsitraukė pusiau automatinį pistoletą ir pradėjo pliekti į savo daiktų susirinkusius atsiimti žmones.

Įvykio liudininkas Johnas Schlicheris (Džonas Šlicheris) sakė televizijai „Fox News“, kad laukdamas savo pirmojo lagamino „išgirdau pirmąjį šūvį. Kai tai nutiko, šalia manės buvęs žmogus parkrito ant žemės... Viskas atrodė labai siurrealu.“

Šaulys „laikė pistoletą. Jis šaudė į minią. Visi ten stovėjo ir laukė bagažo“, pridūrė vyras.

Vaizdo įrašuose matomi bėgantys išsigandę keleiviai.

Kol kas nebuvo paskelbta jokios informacijos apie šio išpuolio motyvą, bet ataka buvo įvykdyta šalyje, kurioje ginkluotas smurtas labai išplitęs dėl didelio šaunamųjų ginklų prieinamumo.

E.Santiago į Fort Loderdeilį atskrido iš Aliaskos per Mineapolį Minesotos valstijoje, penktadienio vakarą sakė FTB operatyvinio biuro Majamyje vadovas George'as Piro (Džordžas Pairas).

Kaip praneša televizija CBS, vyras šios kelionės metu buvo įsitraukęs į ginčą.

„Nagrinėjame kelias tyrimo gijas ne vien Aliaskoje, bet ir kitose valstijose, kuriose, kaip nustatėme, jis lankėsi arba turi ten ryšių“, – aiškino G.Piro.

Įtariamasis oro uosto pareigūnams buvo deklaravęs, kad bagaže gabena šaunamąjį ginklą, pranešė televizija CNN, cituodama šaltinius teisėsaugoje.

Vyras buvo sulaikytas, teisėsaugos pareigūnams nepaleidus nė vieno šūvio, žurnalistams sakė Brauardo apygardos šerifas Scottas Israelis (Skotas Izraelis).

Pasak G.Piro, pareigūnai „žvelgia kiekvienu kampu, taip pat terorizmo kampu“, bet pabrėžė, kad šios atakos pobūdžiui įvertinti reikės laiko.

„Šaulys vienišius“

Lapkritį E.Santiago įžengė į FTB biurą Ankoridže ir „permainingai elgėsi“, todėl agentai susisiekė su vietos policija, o pareigūnai nuvežė jį į medicinos įstaigą psichinei būklei įvertinti, sakė G.Piro.

Kaip nurodo televizija „CBS News“, E.Santiago tvirtino, kad buvo verčiamas prisidėti prie džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojų ir kad Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) kontroliuoja jo protą bei verčia žiūrėti minėtos grupuotės vaizdo įrašus.

E.Santiago, anksčiau tarnavęs Puerto Riko ir Aliaskos nacionalinėje gvardijoje, dalyvavo misijoje Irake nuo 2010-ųjų balandžio iki 2011-ųjų vasario. Karinę tarnybą jis baigė praeitų metų rugpjūtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių