Per susirėmimą Ukrainoje žuvo penki vyriausybės kariai

  • Teksto dydis:

Ukraina pranešė, kad penki jos kariai sekmadienį buvo nukauti prorusiškų separatistų per vieną iš pražūtingiausių per kelerius pastaruosius mėnesių susirėmimų karo nuniokotame rytiniame regione.

Kijevo kariuomenės atstovas Leonidas Matiuchinas sakė naujienų agentūrai AFP, kad dar šeši kariai buvo sužeisti per susirėmimą dėl strategiškai svarbaus Debalcevės miesto kontrolės.

Šis geležinkelių mazgas konflikto zonos pakraštyje 2015 metų sausį buvo tapo vienų įnirtingiausių kautynių scena per jau 31 mėnesį besitęsiantį karą.

„Šiandien priešai surengė didelį puolimą prieš mūsų pozicijas Debalcevės rajone“, – L. Matiuchinas telefonu sakė AFP.

Pasak jo, susirėmimas tęsėsi apie dvi valandas. Per jį buvo naudojama didelio kalibro artilerija ir minosvaidžiai.

„Deja, penki mūsų kariai žuvo, o dar šeši sužeisti“, – sakė Ukrainos kariuomenės atstovas.

Po 2015-ųjų sausį įvykusių kruvinų Debalcevės kautynių buvo pradėtos taikos derybos, kurioms tarpininkavo Vokietijos ir Prancūzijos lyderiai.

Tų metų vasarį Baltarusijos sostinėje Minske Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė taikos susitarimus, turėjusius iki 2015-ųjų pabaigos užbaigti viena kruviniausių konfliktų Europoje per kelis pastaruosius dešimtmečius.

Vis dėlto abi pusės šiuos susitarimus nuolat pažeidinėjo, o Europos Sąjungos prieigose vis dar rusena mažo intensyvumo karas, nusinešęs jau apie 10 tūkst. žmonių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
Mazai nukove
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių