Susiduriant su naujomis atmainomis, Vidurio Europoje – koronaviruso atvejų augimas

Vidurio Europos šalių valdžios pareigūnai penktadienį įspėjo regione pastebintys koronavirusinės infekcijos atvejų gausėjimą, be to, pradeda plisti naujosios viruso atmainos.

Lenkijos sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis (Adamas Nedzelskis) sakė, kad Lenkijoje pirmą kartą nustatytas užsikrėtimas Pietų Afrikoje mutavusiu koronavirusu, o šiuo metu maždaug 10 proc. registruojamų COVID-19 atvejų sudaro užsikrėtimai „britiškąja“ viruso atmaina.

„Mes vėl žengiame į krizinę situaciją. Tik nuo mūsų priklauso, kur bus šios trečiosios bangos pikas. (...) Atsakingas elgesys yra raktas“, – sakė A. Niedzielskis.

Čekija, viena iš labiausiai koronaviruso paveiktų Europos Sąjungos šalių, sugriežtino apribojimus, nustatant vis daugiau užsikrėtimo atvejų, susijusių su „britiškąja“ viruso atmaina. Vyriausybė pranešė, kad prastėjanti situacija privertė atsisakyti planų kitą savaitę atverti visas parduotuves.

Kaimyninėje Slovakijoje situacija taip pat prasta. Daugėjant užsikrėtimų „britiškąja“ atmaina, šalis tapo lydere pasaulyje, skaičiuojant pagal COVID-19 pacientų mirtis, tenkančias vienam gyventojui.

Ligoninėse gydomų pacientų skaičius ketvirtadienį buvo rekordinis – apie 3 900. Tai šalies lyderius privertė prašyti pagalbos iš aplinkinių šalių. Kol kas padėti ir atsiųsti medicinos personalo sutiko Austrija, Lenkija ir Vengrija.

Tuo metu Vengrijoje šio mėnesio pradžioje infekcija vėl ėmė plisti, nors nuo gruodžio fiksuotas naujų atvejų ir mirčių skaičiaus mažėjimas. Nors šalis gavo pirmąsias Rusijoje ir Kinijoje pagamintų vakcinų siuntas, baiminamasi naujos viruso bangos.

„Akivaizdžiai esame trečiosios bangos augimo fazėje“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė šalies medicinos vyriausioji pareigūnė Cecilia Muller (Sesilija Miuler).

Čekijos sveikatos apsaugos ministras Janas Blatny (Janas Blatnis) pranešė, kad gyventojai taip pat privalės dėvėti geresnės kokybės kaukes tose vietose, kur susirenka daug žmonių, įskaitant parduotuves, ligonines ir viešąjį transportą.

Anot jo, medžiaginių kaukių, kurias dauguma žmonių šiuo metu dėvi, nebebus tinkamos – turės būti naudojamos medicinos standartus atitinkančios kaukės, respiratoriai arba dvi įprastos chirurginės kaukės.

„Sutarėme, kad būtina daryti viską, ką galime, kad išvengtume infekcijos plitimo“, – sakė J. Blatny.

Lenkijoje taip pat prasidėjo diskusijos, ar reikėtų reikalauti dėvėti geresnės kokybės kaukes. Sveikatos apsaugos ministras pranešė, kad kol kas tai – rekomendacija, tačiau Vyriausybė ragina atsisakyti šalikų ar plastmasinių veido skydelių.

Vidurio Europoje užsikrėtimų pandemijos pradžioje prieš metus buvo nedaug, tačiau tiek naujų atvejų, tiek mirčių skaičius ėmė sparčiai kilti 2020-ųjų rudenį.

Pasienyje su Lenkija ir Vokietija esančiose labiausiai viruso paveiktos Čekijos apskrityse taikomas griežtas karantinas. Per pastarąsias septynias dienas naujų susirgimų skaičius čia siekia apie tūkstantį atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Savaitgalį bus sprendžiama dėl papildomų priemonių šalyje, įskaitant ir griežto karantino įvedimą daugiau Čekijos apskričių. Vyriausybė svarsto COVID-19 testus padaryti privalomus visiems, dirbantiems ne iš namų.

Be to, Čekijos valdžia siekia įgyvendinti planą iš dalies atverti mokyklas, pradedant nuo abiturientų, kurie prie kontaktinio ugdymo galėtų sugrįžti nuo kovo pradžios. Moksleiviai turėtų būti reguliariai testuojami, vyriausybei suteikiant tam reikalingas priemones. Tuo tarpu mokytojai bus paskiepyti prioriteto tvarka.

Dalyje Čekijos ligoninių pastaruoju metu padėtis tapo kritinė, jos buvo priverstos pervežti COVID-19 pacientus į kitas šalies gydymo įstaigas. Šią savaitę intensyvios terapijos skyriuose gydyta rekordiškai daug pacientų – per 1 200. Tik maždaug 14 proc. visų šiuose skyriuose esančių lovų yra laisvos.

Pareigūnai Vokietijoje taip pat įspėja, kad pastaruoju metu mažėjantis naujų užsikrėtimo atvejų skaičius vėl gali imti augti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Josep Gebels

Josep Gebels portretas
,, jei sugalvosi pakankamai didelį melą ir jį nuolat kartosi, žmonės galu gale juo patikės,,

X

X portretas
Šendiena kalbėjau su pransuzija tokio genesido nėra kaip lietuvoi nes ten protinga valdžia o pas mus vadovauja iškrypeliai

Anonimas

Anonimas portretas
Jei toliau visi tylėjimas ir nesipriesinsim, mums galas negrįžtamai. Globalistai verčia visus vergais, per baimę ir per skiepus su cipu. Pamatysite ta, bet bus per vėlu jau. Nebus grynu pinigų, sąskaitos nepaliesit savo, jei netinks jiems kaip gyveni, būsime sekami visur ir visada, kaip Kinijoje dabar žmones balais vertinami, taip mes būsime per cipa vergais paversti. Laukiam toliau savo galo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių