Strėlėmis ginkluoti indėnai mėgino veržtis į Brazilijos Kongresą

  • Teksto dydis:

Brazilijos policijai trečiadienį teko panaudoti pipirines dujas, kad sutrukdytų įsiveržti į Kongreso pastatą maždaug 300 protestuotojų iš vietos indėnų genčių, dalis kurių buvo ginkluoti lankais ir strėlėmis.

Genčių nariai, kai kurie apnuogintomis krūtinėmis ir pasipuošę indėniškais karoliais bei plunksnomis, mėgino patekti į žemuosius Kongreso rūmus, protestuodami prieš valdžios taupymo priemones, kurias jie laiko naujomis grėsmėmis jų žemės nuosavybės teisėms.

Žemųjų parlamento rūmų atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP sakė, kad protestuotojams „pavyko prasivežti pro policijos užtvarą viename iš priestatų, todėl Kongreso policija panaudojo dujas, kad juos suvaldytų“.

Vietinių tautų misionierių taryba nurodė, kad policija panaudojo „pernelyg didelį pipirinių dujų kiekį“, mėgindami nustumti protestuotojus.

Antradienį šimtai vietos genčių narių ir tradiciniais būdais žvejojančių žvejų buvo trumpam užėmę verandą prie įėjimo į Brazilijos prezidento rūmus.

Tarp protestuotojų buvo indėnų, reikalaujančių vyriausybės oficialiai pripažinti jų protėvių žemių ribas, kad į jas nesikėsintų ūkininkai. Jie taip pat protestavo prieš įstatymus, atversiančius kelią užsieniečiams pirkti jų žemes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių