Stokholme mikroautobusas rėžėsi į taksi

  • Teksto dydis:

Stokholmo centre antradienį mikroautobusas rėžėsi į taksi, o vairuotojas iš įvykio vietos pabėgo, pranešė policija, kuri incidentą vadina „bandymu nužudyti“.

Taksi vairuotojas buvo sužeistas, sakė policijos atstovas Andersas Bryngelssonas (Andersas Briungelsonas).

Jis pridūrė, kad pareigūnai ieško mikroautobuso, kuris anksčiau buvo vadinamas sunkvežimiu, vairuotojo ir kad paieškoje taip pat dalyvauja sraigtasparnis. Įvykio vietoje buvo greitosios pagalbos automobiliai ir ugniagesiai.

„Tiriame tai kaip bandymą nužudyti, nes mikroautobuso vairuotojas galėjo turėti tokį ketinimą“, – naujienų agentūrai AP sakė A. Bryngelssonas. Jis atsisakė apibūdinti vairuotoją.

Mikroautobusas priklauso siuntų bendrovei „Tjuvgods.se“, kuri buvo įkurta siekiant padėti buvusiems nuteistiesiems ir buvusiems narkomanams grįžti į darbo rinką. Kompanijos atstovas Curre Cederstromas (Kurė Sederstriomas) sakė, kad antradienį ryte to mikroautobuso buvo pasigesta.

„Išgirdę apie tai net nepranešėme, kad jis pavogtas“, – sakė C. Cederstromas, kurį citavo laikraštis „Aftonbladet“. Dėl tolesnių komentarų su atstovu kol kas nepavyko susisiekti.

Liudininkas Peras Sturessonas (Peras Sturesonas) „Aftonbladet“ pasakojo iš pradžių pamanęs, kad „vairuotojas iššoko pažiūrėti, kas įvyko, bet šis padidino greitį ir važiavo toliau.“

„Man pasirodė, kad jis tiesiog norėjo supanikavęs ištrūkti iš sunkvežimio“, – pridūrė liudininkas.

Švedijos žiniasklaida pranešė, kad per incidentą buvo kliudyti keli automobiliai.

Balandžio 7 dieną vyras vogtu automobiliu Stokholmo centre mirtinai sužalojo penkis pėsčiuosius ir sužeidė dar 14 žmonių. Įtariamojo Rakhmato Akilovo (Rachmato Akilovo) advokatai sakė, jog jis prisipažino važiavęs tuo sunkvežimiu 1 100 m pagrindine miesto parduotuvių ir pėsčiųjų gatve. Teismo procesas dėl šios bylos tikriausiai prasidės tik kitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių