Stambulo policija dėl įtariamų ryšių su IS sulaikė 62 užsieniečius

  • Teksto dydis:

Stambulo policija per naktinius reidus sulaikė 62 užsieniečius, įtariamus ryšiais su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), penktadienį pranešė turkų žiniasklaida.

Policija beveik kasdien visoje šalyje vykdo operacijas prieš IS kuopeles, nes būgštaujama, kad į Turkijos teritoriją iš Sirijos galėjo patekti šimtai įtariamų džihadistų.

Įtariamieji buvo sulaikyti per reidus 12 adresų aštuoniuose Stambulo rajonuose, pranešė privati naujienų agentūra „Dogan“.

Šie asmenys įtariami teikę finansinę paramą kovotojams „konflikto zonose“; pareigūnai jų atžvilgiu pradeda deportacijos procedūrą, informavo „Dogan“.

Praėjusį mėnesį ji pranešė, kad iš Sirijos į Turkiją neteisėtai atvyko beveik 800 įtariamų IS narių, tačiau nenurodė, per kokį laikotarpį.

Lapkritį policija sulaikė 634 IS įtariamuosius, rodo Vidaus reikalų ministerijos pateikta informacija.

Per pastaruosius dvejus metus Turkiją sukrėtė ištisa virtinė teroro aktų, dėl kurių kaltinami džihadistai. Tarp šių atakų buvo išpuolis elitiniame Stambulo naktiniame klube, kur IS užpuolikas nužudė 39 žmones, dalyvavusius Naujųjų metų sutiktuvėse.

Dėl šios atakos kaltinamas Uzbekistane gimęs Abdulgadiras Masharipovas (Abdulgadiras Mašaripovas) pripažįsta savo kaltę, ir šį mėnesį įvyks jo teismas.

Pastaruoju metu IS kovotojai prarado Sirijoje ir Irake kontroliuotas didžiules teritorijas, tad baiminamasi, kad šiose šalyse kovoję užsieniečiai gali kelti grėsmę Turkijos saugumui.

Analitinis centras „Soufan Group“ spalį nurodė, kad mažiausiai 5 600 žmonių, 33 šalių piliečiai, grįžo namo iš kovų zonos.

Turkijos premjeras Binali Yildirimas (Binalis Jildirimas) penktadienį pranešė, kad jo šalyje iš viso buvo sustabdyta 50 tūkst. „užsienio kovotojų“ veikla, bet nenurodė, per kokį laikotarpį. Manoma, kad jis priskaičiavo ir asmenis, neįleistus į šalį, kai jie atskrido į Turkijos oro uostus.

Premjeras taip pat sakė, kad Turkijoje buvo sulaikyta 5 tūkst. IS įtariamųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių