Išpuoliu Stambulo naktiniame klube kaltinami dar du užsieniečiai

  • Teksto dydis:

Turkijos pareigūnai antradienį pagrindiniame Stambulo oro uoste sulaikė du užsieniečius, siejamus su Naujųjų metų naktį įvykdytu kruvinu išpuoliu naktiniame klube, pranešė naujienų agentūra „Dogan“.

Du asmenys buvo sulaikyti prie įėjimo į Ataturko (Atatiurko) tarptautinį oro uostą. Jie buvo pristatyti į Stambulo policijos būstinę apklausai, nurodė naujienų agentūra.

Vyriausybė pirmadienį nurodė, kad buvo sulaikyti aštuoni žmonės, o vėliau pietiniame Konijos mieste buvo suimti dar keli asmenys.

Sulaikius minėtus asmenis oro uoste, dabar su išpuoliu siejamų areštuotų asmenų skaičius siekia 16.

Vis dar slapstosi

Stambulo naktinio klubo užpuolikas, Naujųjų metų naktį nužudęs 39 žmones, buvo džihadistų judėjimo „Islamo valstybės“ (IS) kovotojas, pastarojo išpuolio metu panaudojęs per pilietinį karą Sirijoje išsiugdytus įgūdžius, antradienį pranešė Turkijos žiniasklaida.

Dienraštis „Hurriyet“ nurodė, kad užpuolikas, kuris vis dar slapstosi, o jo tapatybė nėra oficialiai patvirtinta, buvo puikiai išmokytas naudotis ginklais.

Jis surengė žudynes prabangiame „Reina“ klube Stambule praėjus vos daugiau kaip valandai po vidurnakčio sekmadienį. Vyras iš Kalašnikovo automato paleido apie 120 kulkų ir pabėgo.

Pirmadienį už šią ataką atsakomybę prisiėmė IS ekstremistų grupuotė. Tai buvo pirmas kartas, kai ji aiškiai nurodė atlikusi stambų išpuolį Turkijoje.

„Hurriyet“ apžvalgininkas Abdulkadiras Selvi (Abdulkadiras Selvis), žinomas dėl savo ryšių su valdžios elitu, rašė, kad užpuoliko tapatybė buvo nustatyta ir kad tyrėjai mano, jog jis yra kilęs iš Centrinės Azijos.

Įgudo Sirijos gatvėse

Apžvalgininkas nurodė, kad užpuolikas įgudo kautis Sirijos gyvenamųjų rajonų gatvėse ir panaudojo šiuos įgūdžius per išpuolį Stambule. Pasak žurnalisto, jis šaudė nuo klubo, o ne kaip snaiperis.

Tas vyras buvo „specialiai parinktas“ surengti šaudynes, sakė žurnalistas.

Turkijos vicepremjeras Numanas Kurtulmusas (Numanas Kurtulmušas) pirmadienį pranešė, kad pareigūnai rado užpuoliko pirštų atspaudų. Jis išreiškė viltį, kad pareigūnai „netrukus“ turėtų nustatyti jo tapatybę.

Kelia pavojų

A. Selvi nurodė, kad dabar norima sulaikyti užpuoliką ir neutralizuoti galimai jį palaikiusią kuopelę, kad būtų užkirstas kelias naujoms atakoms.

„Tas specialiai apmokytas teroristas vis dar nesulaikytas ir kelia pavojų vaikščiodamas tarp mūsų“, – rašė jis.

Anot žurnalisto, IS taip pat planavo ataką Ankaroje Naujųjų metų naktį, bet sulaikius aštuonis įtariamuosius jai buvo užkirstas kelias. Daugiau detalių apie šį incidentą nepateikiama.

Atskirame dienraščio „HaberTurk“ straipsnyje sakoma, kad užpuolikas atvyko į Stambulą iš pietinio Konijos miesto su moterimi ir dviem vaikais, „kad neatkreiptų dėmesio“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių