Stambule policija vaikė protestuotojus ašarinėmis dujomis

  • Teksto dydis:

Stambule policija šeštadienį leido ašarines dujas, vandens patrankų čiurkšles ir šaudė plastikinėmis kulkomis, vaikydama šimtus demonstrantų, susirinkusių protestuoti prieš pagrindinės prokurdiškos partijos parlamentarų areštą.

Protestuotojai surengė mitingą prie pagrindinės mečetės Šišlio rajone šio Turkijos miesto europinėje dalyje. Jie skandavo šūkius, smerkdami „fašistinę“ valstybę ir žadėdami, kad nesileis nutildomi.

Vis dėlto policija greitai reagavo ir ėmėsi vaikyti minią. Iš sunkvežimių liejosi ledinio vandens čiurkšlės, pasklido ašarinių dujų debesys ir buvo šaudoma plastiko kulkomis, pasakojo naujienų agentūros AFP korespondentai.

Šiuos protestus išprovokavo penktadienį įvykdytas devynių prokurdiškos Liaudies demokratinės partijos (HDP) deputatų, įskaitant du pagrindinius jos lyderius, areštas. Juos ketinama teisti dėl įtariamų ryšių su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), Ankaros ir jos sąjungininkių Vakarų šalių laikomos teroristine organizacija.

Be to, Stambulo teismas šeštadienį skyrė ikiteisminį kalinimą devyniems opozicijos laikraščio „Cumhuriyet“ vadovams ir redakcijos darbuotojams.


Šiame straipsnyje: Turkijaprotestaipolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių