Stambule sraigtasparnis rėžėsi į bokštą: žuvo mažiausiai penki žmonės

  • Teksto dydis:

Viename Stambulo gyvenamajame rajone mažiausiais penki žmonės žuvo penktadienį sudužus vienam privačiam sraigtasparniui, kai orlaivis veikiausiai kliudė televizijos bokštą tvyrant tirštam rūkui, pranešė Turkijos žiniasklaida ir pareigūnai.

Naujienų agentūra „Dogan“ nurodė, kad verslo grupei „Eczacibasi“ priklausantis orlaivis „Sikorsky S-76“, kuriuo skrido du pilotai, keturi bendrovės svečiai iš Rusijos ir vienas Turkijos pilietis, sudužo ant greitkelio Biujukčemedžės rajone, esančiame Stambulo europinėje dalyje.

Vaizdo reportaže iš katastrofos vietos matėsi virš kelio kylantys tiršti juodi dūmai.

„Eczacibasi“ yra vienas didžiausių Turkijos verslo konglomeratų, be kita ko, užsiimantis farmacijos ir statybos produktų gamyba. Į įvykio vietą atvykęs jo vadovas Bulentas Eczacibasi (Biulentas Edžzadžibašis) sakė žurnalistams, kad orlaiviu skridę rusai buvo įmonės svečiai, pakviesti į keramikos gaminių parodą. Jie buvo skraidinami į bendrovės gamyklą netoli Boziujuko miesto, esančio maždaug už 200 km į pietus nuo Stambulo.

Jis pridūrė, kad žuvęs turkas buvo vienos „Eczacibasi“ įmonės Rusijoje vadovas. Turkų žiniasklaida jį įvardijo kaip Salimą Ozeną (Selimą Ezeną), bendrovės „VitrA Russia“ generalinį direktorių.

Rusijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad per katastrofą visi keturi tuo orlaiviu skridę Rusijos piliečiai žuvo.

Stambulo gubernatorius Vasipas Sahinas (Vasipas Sachinas) sakė, kad sraigtasparnis sudužo pakilęs iš Ataturko (Atatiurko) oro uosto. Jis pridūrė, kad avarijos priežastis tebetiriama.

Įvykio liudininkas taksistas Fikretas Karatekinas sakė telefonu televizijai „CNN Turk“, kad sraigtasparnis įsirėžė į ryšių bokštą ir nukrito ant greitkelio.

„Jis kliudė bokštą ir nukrito sukdamasis“, – pasakojo vairuotojas. Jis pridūrė, kad eismas greitkeliu buvo sustabdytas.

Šis bokštas nebenaudojamas televizijos signalams retransliuoti, bet jo viršuje veikia restoranas. Statinys atrodė nenukentėjęs.

Vis dėlto pareigūnai dar neatmeta prielaidos, kad orlaivis galėjo sudužti dėl techninio gedimo.

Šis katastrofa įvyko tuo pačiu metu, kai Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) išskrido į Maskvą derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių