Sprogus savadarbiam užtaisui Sirijoje žuvo JAV karys

  • Teksto dydis:

Šiaurės Sirijoje sprogus savadarbiam sprogstamajam užtaisui ketvirtadienį nuo sužeidimų mirė vienas JAV karys, pranešė JAV kariuomenės Centrinis štabas.

Šalia Ain Isos miesto nugriaudėjus sprogimui buvo sužeistas vienas vyras, JAV Centrinio štabo (CENTCOM), atsakingo už operacijas Artimuosiuose Rytuose, pranešime cituojamas generolas leitenantas Stephenas Townsendas (Stivenas Taunsendas).

„Visa kovos su ISIL koalicija siunčia užuojautą šio didvyrio šeimai, draugams ir bendražygiams“, – sakė S. Townsendas, pavartodamas alternatyvų džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) akronimą.

Aukos tapatybė dar neatskleista. Koalicija laikosi politikos, kad dėl tokios informacijos paskelbimo atsakingos konkrečių šalių nacionalinės institucijos, sakoma jos pranešime.

Karys mirė per nacionalinę amerikiečių šventę – Padėkos dieną.

„Prašau jūsų, per šią Padėkos dieną padėkokite už tai, kad yra karių, pasiruošusių kovoti ir apsaugoti mūsų tėvynę nuo neapykantos kupinos ir brutalios ISIL ideologijos“, – sakė S. Townsendas.

Jungtinės Valstijos jau daugiau kaip dvejus metus vadovauja 66 šalių koalicijai ir vykdo antskrydžius prieš džihadistų pozicijas Sirijoje ir Irake.

Vašingtonas taip pat yra dislokavęs specialiąsias pajėgas Sirijoje, kur padeda arabų ir kurdų aljansui, Sirijos demokratinėms pajėgoms (SDF), bei užtikrina didesnį koalicijos antskrydžių taiklumą.

Manoma, kad Sirijoje veikia iki 300 JAV specialiųjų pajėgų narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

balandis

balandis portretas
tai sirijoj ir jankiai kariauja o sake tik taikos balandziai sirijos zemeje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių