Sprogimo Pakistano laivų ardymo įmonėje aukų padaugėjo iki 26

  • Teksto dydis:

Pakistano pietuose praėjusią savaitę viename ardomame tanklaivyje sprogus dujų balionui ir įsiplieskus dideliam gaisrui, iš karto buvo pranešta apie 11 žuvusiųjų ir 59 sužeistus žmones, bet dabar žuvusiųjų skaičius išaugo iki 26, pranešė sekmadienį vietinės valdžios pareigūnas Zulfiqaras Hashmi (Zulfikaras Hašmis).

Nelaimė įvyko Gadanio laivų ardymo įmonėje pietvakarinėje Beludžistano provincijoje, maždaug už 50 km į vakarus nuo Karačio.

Iš pastarųjų šešių mirusių sužeistųjų vienas mirė jau išleistas namo iš ligoninės, dar penki – ligoninėje, nurodė Z.Hashmi.

Kalato regiono, kuriame yra Gadanis, komisaras Muhammadas Hashimas (Muhamadas Hašimas) patvirtino naująjį aukų skaičių.

Pakistano valdžia uždraudė bet kokią veiklą toje Gadanio įmonėje, kol vyksta tyrimas.

Premjeras Nawazas Sharifas (Navazas Šarifas), sudaręs aukšto rango tyrimo komisiją, šeštadienį Karačyje sakė, kad tyrimo ataskaitos laukiama ateinančią savaitę.

Gadanio laivų ardymo įmonė, įkurta 8-ajama dešimtmetyje, yra viena didžiausių pasaulyje tokios paskirties įstaigų. Jos darbininkai neretai sužeidžiami ardant laivus – dažniausiai dėl prastų darbo saugos standartų.

Ir kitose Pakistano įmonėse nelaimės pasitaiko dažnai. 2012 metais per gaisrą tekstilės fabrike Karačyje žuvo 255 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių