Per sprogimą koptų katedroje Kaire žuvo 25 žmonės

  • Teksto dydis:

Egipte per sprogimą koplyčioje šalia Šv.Morkaus koptų ortodoksų krikščionių katedros Kaire per sekmadienio mišias žuvo 25 žmonės; šis išpuolis yra vienas kruviniausių prieš šią religinę mažumą Egipte.

Valstybinė televizija ir Sveikatos ministerija skelbė skirtingus nukentėjusiųjų skaičius, bet tokiomis aplinkybėmis neįmanoma tiksliai to nustatyti.

Oficialioji naujienų agentūra MENA pranešė, kad užpuolikas įmetė bombą į koplyčią prie išorinės Šv.Morkaus katedros sienos Abasijos kvartale.

Ši katedra yra ne tik ortodoksų krikščionių bažnyčia, bet ir koptų dvasinio vadovo popiežiaus Tawadroso II (Teodoras II) buveinė. Koptų popiežius šiuo metu lankosi Graikijoje.

Sprogimas nugriaudėjo, kai mišios jau buvo besibaigiančios. Beje, tą pačią dieną Egipte buvo švenčiamas ir islamo pranašo Mohammado (Mohamado) gimimas.

Dauguma aukų – moterys ir vaikai.

Už ataką nebuvo prisiimta atsakomybė, tačiau džihadistai Sinajuje ir anksčiau yra taikęsi į krikščionis ir musulmonus, kuriuos kaltina bendradarbiavimu su vyriausybe.

Koptai, sudarantys apie 10 proc. Egipto 90 mln. siekiančios populiacijos, yra persekiojami, patiria diskriminaciją, prasidėjusią dar per 30 metų trukusį Hosnio Mubarako valdymą, kuris 2011 m. baigėsi perversmu.

Pastaraisiais metais per atakas ir susidūrimus visame Egipte žuvo dešimtys žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių