Per sprogimą Italijoje policininkas neteko akies ir rankos

  • Teksto dydis:

Italijos centrinėje dalyje esančiame Florencijos mieste sekmadienį policijos sprogmenų ekspertas neteko rankos ir akies sprogus užtaisui, paliktam prie knygyno, kuris siejamas su vienu ultradešiniųjų judėjimu, pranešė policija.

Į ligoninę nugabentam pareigūnui buvo skubiai atlikta operacija, bet medikams nepavyko išgelbėti jo plaštakos ir akies, skelbia naujienų agentūra „Agi“, remdamasi šaltiniais policijoje.

Policija iškvietė sprogmenų ekspertus, kai patrulis prie knygyno, siejamo su kraštutinių dešiniųjų judėjimu „Casa Pound“, pastebėjo įtartiną paketą.

Ekspertams priėjus prie paketo, nugriaudėjo sprogimas, nurodė „Agi“, cituodama tyrėjus. Užtaisas buvo su laiko sprogdikliu.

„Casa Pound“ pirmą kartą pasirodė viešumoje 2003 metais Romoje. Judėjimas turi kelis šimtus narių ir rengia protestus prieš Europos Sąjungą ir imigrantus.

Judėjimo lyderis Gianluca Iannone (Džanluka Janonė) sakė, kad ši ataka prieš knygyną yra jau trečioji. Pasak jo, nuolat išpuolių taikiniais tampančio knygyno „vienintelė nuodėmė – kad jis yra šalia „Casa Pound“.

Florencijos meras Dario Nardella (Darijus Nardela) sakė, kad tai „labai rimtas incidentas, neturintis jokio pateisinimo“.

Italijos vyriausybės vadovas Paolo Gentiloni (Paolas Džentilonis) paskambino vidaus reikalų ministrui Marco Minniti (Markui Miničiui) ir paprašė informuoti apie sužeisto pareigūno būklę, nurodė „Agi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių