Smurtu garsėjančioje Meksikos Verakruso valstijoje nužudytas meras

  • Teksto dydis:

Smurtu garsėjančioje Verakruso valstijoje rytinėje Meksikoje penktadienį nužudytas miesto meras, pranešė vietos pareigūnai.

Žmogžudystė įvykdyta praėjus vos keturioms dienoms po to, kai toje pat valstijoje buvo nužudytas kitas išrinktasis meras.

Isuatlan de Madero miesto, esančio už 270 km į šiaurės rytus nuo Meksiko, meras Victoras Manuelis Espinoza (Viktoras Manuelis Espinosa) per užpuolimą buvo „nužudytas su dar keturiais asmenimis, įskaitant juo žmoną“, pranešime teigė vietos prokuratūra.

Apie galimą užpuolimo motyvą nepranešama. Žmonės užpulti penktadienio vakarą, kai važiavo žvyrkeliu kaimyninėje savivaldybėje netoli valstijos sostinės Chalapos.

Žmogžudystės įvykdytos prabėgus keturioms dienoms po to, kai mažiausiai 30 ginkluotų vyrų nužudė Santaną Cruzą Baheną (Santaną Krusą Baheną), išrinktą Hidalgotitlano savivaldybės meru. Šis nusikaltimas siejamas su nusikalstama grupuote, kontrabanda gabenančia vogtą kurą.

Praėjusį mėnesį kitose Meksikos valstijose užpulti dar trys merai, o nuo 2003 metų jų nužudyta beveik 50, pranešė Nacionalinė merų asociacija.

Palyginus su ankstesniais metais, smurtas Verakruse šiemet paaštrėjo – nuo sausio iki spalio čia užfiksuotos 1 382 žmogžudystės, ir šis skaičius jau viršija visą 2016 metais įvykdytų nužudymų skaičių (1 258).

Valstijos vyriausybė dažnėjantį smurtą sieja su kovomis tarp grupuočių, užsiimančių narkotikų kontrabanda, neteisėtų migrantų gabenimu iš Centrinės Amerikos ir degalų vagystėmis iš vamzdynų.

Nuo 2006 metų, kuomet šalies vyriausybė pasiuntė kariuomenę prieš narkotikų kartelius, Meksikoje žuvo apie 190 tūkst. žmonių Šie skaičiai nenurodo, kiek aukų buvo susijusios su nusikalstamomis grupuotėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių