Smarkios liūtys užliejo Paryžiaus metropoliteno stotis

  • Teksto dydis:

Paryžiuje, per audrą ir smarkias liūtis iškritus rekordiniam kritulių kiekiui, patvino gatvės, sutriko eismas ir trumpam buvo uždarytos kai kurios metropoliteno stotys, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba „Meteo France“ nurodė, kad po kurį laiką šalyje tvyrojusių karštų ir drėgnų orų vėlų sekmadienio vakarą prasidėjo dvi valandas trukusi audra, per kurią iškrito 68 mm kritulių.

Per vieną valandą buvo pasiektas 49 mm kritulių rekordas. Toks kiekis prilygsta liepos mėnesio trijų savaičių kritulių vidurkiui, nurodė tarnyba.

Anksčiau Paryžiuje 47 mm kritulių rekordas buvo užregistruotas 1995 metų liepos 2 dieną.

Per sekmadienio liūtį buvo užlieta ir uždaryta maždaug 15 metropoliteno stočių, iš kurių trys neveikė ir ankstų pirmadienio rytą, nors traukinių eismas nesutriko. Vėliau pirmadienį stotys vėl buvo atidarytos, ir viskas veikė kaip įprasta, sakė Paryžiaus viešojo susisiekimo operatorė RATP.

Kaip pranešė „Meteo France“, Prancūzijos centriniuose ir vakariniuose Puatu, Beri ir šiaurės Limuzeno rajonuose per kelias valandas iškrito daugiau nei 100 mm kritulių.

Dvylikoje departamentų, taip pat ir Paryžiaus centre, tarnyba dėl smarkių liūčių ir audrų su perkūnija paskelbė 24 valandų „oranžinį“ pavojaus lygį.

Paryžiaus ugniagesių tarnyba praneša praėjusią naktį gavusi apie 1 tūkst. 700 pagalbos skambučių ir ėmėsi veiksmų dėl 87 įvykių, daugiausiai susijusių su užlietais rūsiais.

2016 metų birželio mėnesį dėl tris dienas trukusių liūčių Paryžiuje Senos upės vanduo buvo pakilęs iki aukščiausios potvynio žymos per daugiau negu tris dešimtmečius.

Iš savo krantų išsiliejo ir daugelis Senos intakų, dėl kilusio potvynio šiaurinėje Prancūzijos dalyje buvo evakuota daugiau nei 20 tūkst. žmonių.

Prancūzijos Klimato ir aplinkos mokslų laboratorijos mokslininkai tada perspėjo, kad padažnėjusių ir sustiprėjusių audrų priežastis yra klimato atšilimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių