Sirijos vyriausybė apkaltino opoziciją žlugdant taikos derybas Ženevoje

  • Teksto dydis:

Sirijos vyriausybė ketvirtadienį apkaltino opozicinį Aukštąjį derybų komitetą (NHC) įkaite paėmus taikos derybas Ženevoje, nes šis atsisako į derybų darbotvarkę įtraukti terorizmo klausimą.

„Progresas Ženevoje neturėtų būti paimtas įkaitu“, - vyriausiasis vyriausybės derybininkas Basharas al-Jaafaris (Bašaras Džafaris) sakė žurnalistams.

Jis pridūrė, kad opozicija „bus atsakinga už bet kokį Ženevos derybų žlugimą“.

NHC trečiadienį pareiškė, kad terorizmo tema neturėtų būti įtraukta į Jungtinių Tautų palaikomų Ženevos taikos derybų darbotvarkę, kaip to reikalauja Damaskas.

Opozicija kaltina vyriausybę, kad ji siekia sureikšminti džihadistų vaidmenį šešerius metus vykstančiame kare tam, kad atitolintų diskusijas dėl rinkimų šalyje organizavimo ir valdžios perėjimo.

„Nesvarstysime to. Jei JT pasiuntinys Sirijai Staffanas de Mistura (Stafanas de Mistura) įtrauks tai (į darbotvarkę), nesvarstysime ir to ir apie tai nediskutuosime“, – žurnalistams sakė   NHC  delegacijos vadovas Yehya Kodmani (Jehja Kodmanis).

Šis klausimas temdo Ženevos derybas, ypač po praėjusį savaitgalį mirtininkų surengto puolimo trečiajame pagal dydį Sirijos Homso mieste, per kurį žuvo dešimtys žmonių.

Antradienį Rusija paragino įtraukti terorizmo klausimą į derybų darbotvarkę. Iki šiol pagrindinis dėmesys derybose buvo skiriamas trims temoms: valdymui, konstitucijai ir rinkimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių