Sirijos kariuomenė ragina paskutinius sukilėlius palikti Alepą

  • Teksto dydis:

Sirijos kariuomenė antradienį paragino paskutinius Alepe likusius sukilėlius ir civilius gyventojus palikti rytinius šio nuniokoto miesto rajonus.

„Pasitraukus kovotojams kariuomenė įžengs (į Alepą), kad sutvarkytų teritoriją“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis vyriausybės pajėgose.

Pasak jo, kariai „per megafonus paragino išvykti norinčius kovotojus ir civilius gyventojus pasitraukti iš rytinių miesto rajonų“.

Iš antrojo pagal dydį Sirijos miesto pagal praėjusią savaitę tarpininkaujant Turkijai bei Rusijai pasiektą susitarimą jau buvo evakuoti 25 tūkst. žmonių, antradienį pranešė Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas (TRKK).

Praėjusį ketvirtadienį Jungtinių Tautų taikos pasiuntinys Sirijai Staffanas de Mistura (Stafanas de Mistura) sakė, kad Alepo rytuose tebėra įstrigę maždaug 40 tūkst. žmonių, daugiausia civilių gyventojų, ir iki 5 000 opozicijos kovotojų.

Kažkada buvęs svarbus kultūrinis ir ekonominis centras, Alepas 2012 metais buvo padalintas į dvi dalis: rytinėje jo dalyje įsitvirtino sukilėliai, o vakarinėje – vyriausybės pajėgos.

Damasko režimo kariuomenė, lapkričio viduryje pradėjusi didžiulio masto puolimą visam miestui užimti, iki praėjusios savaitės jau buvo užėmusi daugiau kaip 90 proc. rytinės Alepo teritorijos.

Nuo 2011 metų kovo, kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, jau žuvo daugiau kaip 310 tūkst. žmonių, o daugiau kaip pusė visų šalies gyventojų buvo priversti palikti savo namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių