Sidnėjaus apylinkėse siaučia didžiulis krūmynų gaisras

  • Teksto dydis:

Australijoje šimtai ugniagesių pirmadienį kovojo su didžiuliu krūmynų gaisru Sidnėjaus apylinkėse, o pareigūnai sakė, jog „stebuklas“, kad nesudegė nė vienas namas ir išvengta žmonių aukų.

Naujojo Pietų Velso valstijos policija aiškinasi Sidnėjaus pietvakariuose šeštadienio popietę įsiplieskusio gaisro priežastį.

Gaisras kilo esant šiam metų laikotarpiui neįprastai šiltoms oro sąlygoms ir siaučiant smarkiam vėjui. Įtariama, kad jis galėjo būti sukeltas tyčia.

Liepsnos jau nuniokojo daugiau nei 2 430 hektarų plotą. Daliai vietos gyventojų teko evakuotis.

Nors gaisras yra didžiulis ir siaučia gana arti kelių gyvenamųjų rajonų, laimei, didesnės žalos turtui jis nepadarė, nurodė Naujojo Pietų Velso priešgaisrinės apsaugos tarnyba.  

„Stebuklas, kad išvengėme žmonių aukų ir didesnio turto praradimo. Taip nutiko dėl mūsų ugniagesių sunkaus darbo, atsidavimo ir pasiaukojimo“, – pirmadienį žurnalistams sakė valstijos nepaprastųjų situacijų ministro pareigas einantis Markas Speakmanas (Markas Spikmanas).

Naujojo Pietų Velso priešgaisrinės apsaugos tarnybos komisaras Shane'as Fitzsimmonsas (Šeinas Ficsimonsas) sakė, kad buvo gauta pranešimų apie apdegusias tvoras ir vaikų žaidimų namelį.  

Pirmadienį nurimus vėjui oro sąlygos pagerėjo. Šiuo metu ugniagesiai stengiasi sulėtinti gaisro plitimą. Praėjusią naktį jie taip pat vykdė kontroliuojamus deginimus, valydami degius plotus.

Sh. Fitzsimmonsas sakė, jog būtų „baisu ir smerktina“ jei paaiškėtų, kad tai buvo tyčinis padegimas. Jis pridūrė, kad įvairūs veiksniai, tarp jų sausa vasara, prisidėjo prie to, kad gaisras tapo tokio masto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių