Šiaurės Korėja atmes lyderio netikro brolio skrodimo rezultatus

  • Teksto dydis:

Pchenjanas atmes bet kokius Kvala Lumpūro vykdomo Šiaurės Korėjos lyderio netikro brolio skrodimo rezultatus, sako šalies ambasadorius Malaizijoje.

„Malaizijoje pradėtas skrodimas be mūsų leidimo ir dalyvavimo. Mes kategoriškai atmesime skrodimo, kuris buvo atliktas neįsileidžiant mūsų, rezultatus“, – netoli morgo, kur laikomas Šiaurės Korėjos lyderio kūnas, žurnalistams sakė ambasadorius Kang Cholas (Kang Čolas).

Tai yra pirmas Šiaurės Korėjos oficialus komentaras po to, kai Kim Jong Namas (Kim Čen Namas) buvo nužudytas pirmadienį tarptautiniame Kvala Lumpūro oro uoste.

„Šiandien aš susitikau su aukšto rango Malaizijos policijos pareigūnu ir griežtai jo pareikalavau atiduoti kūną nedelsiant, bet jis atmetė mūsų reikalavimą“, – kalbėjo diplomatas.

Jis pridūrė, kad Malaizijos policija buvo spaudžiama priešiškų jėgų, ypač Pietų Korėjos, o skrodimas iš tikrųjų yra žmogaus teisių pažeidimas.

Seulas teigia, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) įsakė nužudyti savo netikrą brolį po Pchenjano režimo kritikos.

Malaizija paskelbė grąžinsianti Šiaurės Korėjos lyderio netikro brolio palaikus tik tuomet, jeigu nužudytojo artimieji pateiks DNR mėginį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių