Šiaurės Kinijoje per sprogimą anglių kasykloje žuvo 17 darbininkų

  • Teksto dydis:

Kinijos šiauriniame regione driokstelėjus sprogimui vienoje anglių kasykloje po žeme įstrigo 36 darbininkai, o mažiausiai 17 jų žuvo, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Valstybinės naujienų agentūros „Xinhua“ pranešime sakoma, kad po sprogimo bendrovės „Baoma Mining Co. Ltd.“ valdomoje kasykloje Vidinės Mongolijos regione patvirtinta 17 žmonių žūtis.

Valstybinė Kinijos naujienų tarnyba savo ruožtu nurodė, kad 100 darbininkų sugebėjo ištrūkti iš kasyklos, esančios šalia Čifengo miesto po vidurdienį vietos (6 val. Lietuvos) laiku įvykusios sprogimo, bet dar apie 36 kalnakasiai įstrigo po žeme.

Vietos administracija nurodė pradėjusi paieškų ir gelbėjimo operaciją.

Kinija pirmauja pasaulyje pagal anglių gavybos apimtis, o šiame sektoriuje neretai nutinka pražūtingų incidentų.

Penktadienį buvo paskelbta, kad antradienį driokstelėjęs sprogimas kitoje anglių kasykloje Čitaihės mieste šiaurės rytinėje Heilongdziango provincijoje užmušė 21 žmogų, o gelbėtojai mėgina pasiekti vienintelį gyvą likusį darbininką.

Anksčiau lapkritį 33 kalnakasiai žuvo per sprogimą anglių kasykloje pietvakariniame Čongčingo regione. Rugsėjį šiaurės vakariniame Ningsios chuėjų autonominiame rajone per kitą sprogimą žuvo mažiausiai 18 darbininkų.

Pareigūnai teigia, kad kiekvienais metais žuvusiųjų per tokius incidentus skaičius nuolat mažėja. Per pastarąjį dešimtmetį žūdavo mažiau kaip tūkstantis kalnakasių per metus.

Tačiau kai kurios žmogaus teisių gynėjų grupės su tuo nesutinka ir tvirtina, jog šie skaičiai yra žymiai didesni, bet apie daugelį pražūtingų incidentų tiesiog nepranešama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių