Seulas: Šiaurės Korėja paleido į jūrą dar vieną balistinę raketą

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja paleido dar vieną balistinę raketą, atlikdama jau trečią bandymą per mažiau nei savaitę, ketvirtadienį pranešė Seulo kariuomenė.

Tokia žinia nuskambėjo JAV viceprezidentei Kamalai Harris (Kamalai Haris) prieš kelias valandas išvykus iš Pietų Korėjos po apsilankymo smarkiai įtvirtintoje demilitarizuotoje zonoje (DMZ).

„Šiaurės Korėja paleido neidentifikuotą balistinę raketą į Rytų jūrą“, – sakoma pietų korėjiečių Jungtinio štabų vadų komiteto pareiškime, turint omenyje vandenis, dažniau vadinamus Japonijos jūra.

Tokijas taip pat patvirtino galimą balistinės raketos paleidimą iš Šiaurės Korėjos teritorijos.

Pchenjanas trečiadienį, kai K. Harris per kelionę po Aziją lankėsi Japonijoje, paleido dvi trumpojo nuotolio balistines raketas, o sekmadienį, prieš viceprezidentei išvykstant iš Vašingtono, paleido vieną tokį sviedinį.

Šiais paleidimais buvo pratęsta šiemetinė rekordinė raketų bandymų virtinė, Pchenjanui siekiant būti pripažintam visateise branduoline galia.

K. Harris per savo kelionę stengėsi išsklaidyti bet kokius nuogąstavimus, kad JAV nesiryžtų ginti savo sąjungininkių. JAV partnerystes su Pietų Korėja ir Japonija ji pavadino gynybos strategijos Azijoje „ramsčiu“ ir „kertiniu akmeniu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Rusijos draugas storulis narcizas pyksta, kad pasaulis apie ji nekalba. Tenka paleidineti i vandeni raketas. Primena pati sociopata Putana, kuris irgi reikalavo, kad pasaulis ji matytu ir pripazintu.

Ruonis

Ruonis portretas
Gal tam "kvaisai" kas pasakys, kad uzteks tersti gamta?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių