Separatistų lyderis pagrasino jėga išstumti vyriausybės pajėgas iš Donbaso

  • Teksto dydis:

Apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos lyderis Aleksandras Zacharčenka penktadienį pareiškė, kad prorusiškų separatistų pajėgos gali jėga išvaryti Ukrainos vyriausybės karius iš jų užimtų pozicijų rytinėje šalies dalyje.

Pasak A.Zacharčenkos, sukilėliai siekia politinėmis priemonėmis „išlaisvinti okupuotas teritorijas“ Donecko ir Luhansko srityse, tačiau pridūrė, kad, gali panaudoti ir karinę jėgą, jeigu politinės pastangos žlugtų.

„Mes visada sakėme, kad okupuotų Donecko ir Luhansko teritorijų išlaisvinimas – mūsų kolektyvinis uždavinys. Ir mes visada sakėme, kad norėtumėme tai padaryti politinėmis priemonėmis. Jeigu vis tik jie nesupranta – tai priminsiu, kad mes galime tai padaryti ir karinėmis (priemonėmis)“, – pareiškė A.Zacharčenka spaudos konferencijoje.

Nuo 2014 metų balandį prasidėjusio konflikto pradžios per vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų susirėmimus žuvo daugiau nei 9 800 žmonių. Anksčiau šį mėnesį atsinaujinę ir keletą dienų trukę susirėmimai buvo didžiausi po 2015 metais pasiekto taikos susitarimo.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas sakė, kad A.Zacharčenkos pareiškimas prieštarauja 2015 metų susitarimui, tačiau pridūrė, kad jis nuskambėjo tvyrant įtampai, kurią sukėlę Ukrainos veiksmai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeAleksandras ZacharčenkaRytų UkrainaDonbasasUkrainos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o aš galvoju landzbergio teroristai,kad jums liko neilgai,tuoj visi sėsit ant kuolo ir pasakykit,kodėl lietuvos žmonės,taip nekenčia landzberginių išsigimėlių

vladimir

vladimir portretas
salo ukraine

na

na  portretas
vel prasidejo pezalai is krumu
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių