Senegale per eismo įvykį žuvo 12 žmonių, dešimtys sužeisti

  • Teksto dydis:

Vakarų Senegale vėlų penktadienį susidūrus autobusui ir mikroautobusui žuvo 12 žmonių, o dar beveik 50 asmenų buvo sužeisti.

Kaip pranešama, avarija įvyko užmigus vienam iš vairuotojų.

Nelaimė įvyko šalia Dingirajės miestelio Kaloako regione. Pastaruoju metu šalies vyriausybė paskelbė reformas, kuriomis siekiama kovoti su dideliu avaringumu Senegalo keliuose.

„Užfiksuota, kad nelaimės vietoje žuvo 10 žmonių, viena auka mirė pakeliui į ligoninę, o dar viena – pačioje ligoninėje“, – oficialiai naujienų agentūrai APS sakė gydytojas Saliou Tallas (Saliu Tolas) iš El Hadjo Ibrahima Niasso (Hadžo Ibraimo Niaso) ligoninės.

Šioje Vakarų Afrikos šalyje gausu prastos būklės transporto priemonių, o vairuotojų mokymui taip pat neskiriama daug dėmesio.

Kaip pranešė agentūra, cituodama liudininkus, autobuso vairuotojas užsnūdo prie vairo.

Vietos ugniagesiai pranešė, kad sužeisti 48 žmonės, o 10 iš jų būklė sunki.

Senegalo valdžia planuoja įvesti privalomas vairavimo pamokas, taškų rinkimu paremtą baudų sistemą ir griežtesnį senų transporto priemonių, ypač šalies keliais važinėjančių taksi automobilių, tikrinimą.

Šalies kelių transporto tarnybos direktorius sausį sakė, kad 2016 metais per avarijas žuvo per 600 žmonių, o du milijonai piliečių turi suklastotus vairuotojo pažymėjimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių