Savo rezidencijoje Sudane rastas negyvas Rusijos ambasadorius

  • Teksto dydis:

Rusijos ambasadorius Sudane Mirgajasas Širinskis trečiadienį rastas negyvas baseine savo rezidencijoje Chartume, pranešė Sudano pareigūnai.

„Šįvakar savo Chartumo rezidencijoje mirė Rusijos ambasadorius“, – pranešime sakė Užsienio reikalų ministerija, bet nenurodė diplomato mirties priežasties.

Kūnas rastas baseine

Vyresnysis policijos pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad per pirminį tyrimą buvo atmesta „tyčinių veiksmų“ jo atžvilgiu versija. Tai patvirtino ir Maskva.

1954 metais gimęs ambasadorius „mirė plaukiodamas baseine savo namuose“, nurodė policininkas.

Vienas diplomatinis šaltinis taip pat sakė, kad rusų ambasadorius, einantis 7-ą dešimtį, buvo rastas negyvas baseine savo rezidencijoje šiaurės Chartume.

„Su liūdesiu pranešame, kad rugpjūčio 23-ąją Chartume mirė Rusijos ambasadorius Sudane, M.Širinskis“, – Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo Užsienio reikalų ministeriją.

„Kai tik gausime detalios informacijos iš Rusijos ambasados Chartume, informuosime apie mūsų kolegos mirties aplinkybes“, – pridūrė Maskva.

Rusijos ambasados Sudane atstovas spaudai Sergejus Koniašinas sakė, kad buvo ženklų, jog ambasadorius patyrė širdies smūgį.

„Mirgajasas Širinskis buvo rastas savo rezidencijoje Chartumo priemiestyje su stipraus širdies smūgio požymiais“, – kanalui „Rossija 24“ sakė jis.

„Buvo iškviesti gydytojai, bet jie nesugebėjo jo išgelbėti“, – pridūrė S.Koniašinas.

Sudano policijos atstovas Omaras al Mokhtaras (Omaras Mochtaras) nurodė, kad pareigūnai nuvežė mirusiojo palaikus į sostinės lavoninę ir laukia nurodymų iš Rusijos užsienio reikalų ministerijos.

Laisvai arabiškai ir angliškai šnekėjęs M.Širinskis diplomato karjerą pradėjo 1977-aisiais, sakoma ambasados tinklapyje.

Jis baigė Maskvos tarptautinių santykių institutą, o į Sudano ambasadoriaus postą buvo paskirtas 2013-aisiais. Anksčiau jis ėjo Rusijos ambasadoriaus Ruandoje pareigas.

Taip pat M.Širinskis yra dirbęs Egipte, Saudo Arabijoje bei Jemene.

Ambasadoriaus „draugiškas, bet profesionalus požiūris“ padėjo pagerinti Maskvos ir Chartumo santykius, sakė Sudano užsienio reikalų ministerija.

„Jis bendraudavo su Sudano žmonėmis iš visų šalies sektorių ir rajonų“, – teigiama pranešime.

Sudanas ir Rusija jau kelis dešimtmečius palaiko glaudžius diplomatinius ir ekonominius ryšius, o Sudano prezidentas Omaras al Bashiras (Omaras Baširas) planuoja artimoje ateityje atvykti į Maskvą.

Mirė nuo širdies smūgio

Rusijos ambasadorius Sudane, rastas negyvas baseine savo rezidencijoje Chartume, mirė nuo širdies smūgio, ketvirtadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Diplomatui buvo 62 metai.

„Viskas įvyko apie 18 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Rusijos ambasadorius buvo rastas savo rezidencijoje su stipraus širdies smūgio požymiais“, – žurnalistams sakė ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Sudano pareigūnai apie M. Širinskio mirtį pranešė trečiadienio vakarą. Jų teigimu, pirminis tyrimas parodė, kad diplomatas mirė natūralia mirtimi.

M.Širinskis yra jau ketvirtas pareigas einantis rusų ambasadorius, miręs per pastaruosius metus. Šiemet sausį mirė Rusijos ambasadorius Indijoje Aleksandras Kadakinas, o vasarį – ilgametis Rusijos ambasadorius prie Jungtinių Tautų Vitalijus Čiurkinas.

Pernai gruodį Rusijos ambasadorių Turkijoje nušovė ginkluotas užpuolikas.

Ambasados darbuotojai iškvietė greitosios pagalbos medikus, bet „M.Širinskio jau nebebuvo galima išgelbėti“, pridūrė M.Zacharova.

Jis buvo „puikus profesionalas“, teigė ji.

„Jis paskyrė savo gyvenimą diplomatijai. Reiškiame nuoširdžią užuojautą jo šeimai ir artimiesiems“, – sakė Rusijos URM atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras

geras portretas
mocit v sartire esli nepaluciajietsa v baseine
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių