Savanoriai pavogė tris policijos automobilius ir elektroimpulsinių ginklų

  • Teksto dydis:

Trys paaugliai, dalyvavę savanorystės programoje potencialiems policininkams, pavogė tris Los Andželo policijos departamento transporto priemones ir išvažiavo „patruliuoti“ po miestą, bet galiausiai, po beprotiškų gaudynių ir automobilių sudaužymo, buvo pagauti, sakė miesto policijos viršininkas Charlie Beckas (Čarlis Bekas).

Trijulė – du vaikinai ir mergina, 15, 16 ir 17 metų amžiaus – „pergudravo sistemą“, atostogaujančio seržanto vardu išsiėmė elektroimpulsinių ginklų bei radijo stotelių ir automobiliais išvažiavo tiesiog iš nuovados stovėjimo aikštelės, sakė Ch.Beckas. Policija aiškinasi, ar paaugliai apsimetė pareigūnais ir stabdė vairuotojus.

Trijulė buvo areštuota trečiadienį po gaudynių, per kurias Los Andželo pietuose buvo padarytos dvi avarijos. Trečias pavogtas policijos automobilis vėliau buvo rastas už kampo netoli nuo policijos nuovados.

Ch.Beckas nurodė nuodugniai patikrinti departamento kadetų programą ir inventoriaus tvarkymo politiką.

„Išnarstysime tai nuo pradžios iki galo. Pažiūrėsime, ką galime daryti geriau, ir darysime“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Ch.Beckas.

Trys minimi nepilnamečiai dalyvavo paauglių savanorių programoje, pagal kurią savanoriai dirba policijos nuovadose ir akademijoje sužino apie teisingumo sistemą.

Pareigūnai vis dar aiškinasi, kada tiksliai automobiliai buvo paimti, bet Ch.Beckas sakė, jog tiriama galimybė, kad mažiausiai vienas tų automobilių dingo gegužės 28 dieną.

Iš pradžių įtarimai kilo eilinį inventorizavimą vykdžiusiam seržantui pastebėjus, kad trūksta vieno automobilio. Vėliau buvo patikrinta apsaugos kamerų nufilmuota medžiaga; joje pastebėta į degalinę tuo automobiliu atvažiavusi mergina.

Vienas Los Andželo pietuose trečiadienį patruliavęs policininkas pamatė drauge važiuojančius du pavogtus policijos automobilius ir pabandė juos sustabdyti. Juos vairavę paaugliai nesustojo, policija ėmė juos vytis. Per šias gaudynes įvyko dvi atskiros avarijos.

Baigiantis vienoms iš gaudynių buvo nesunkiai sužeista moteris – „nekaltas atsitiktinis žmogus kitame automobilyje“, sakė policijos atstovas Joshas Rubensteinas (Džošas Rubensteinas).

Trečias automobilis vėliau buvo rastas vienam paauglių nurodžius jo buvimo vietą, sakė Ch.Beckas.

Paaugliai buvo areštuoti dėl įtarimų automobilių vagystėmis ir kitais nusikaltimais. Vienas jų arešto metu buvo su neperšaunama liemene, paimta iš policijos nuovados, sakė viršininkas.

Pasak Ch.Becko, nėra požymių, kad šiose vagystėse būtų dalyvavę tikri policininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių