Šaudynių Vienoje aukų skaičius išaugo iki penkių

Pirmadienį Vienoje surengtų šaudynių aukų skaičius išaugo iki penkių. Tai antradienį pranešė Austrijos laikraštis „Heute“.

Leidinio žiniomis, nuo patirtų žaizdų mirė 21 metų amžiaus vyras. Keturios žudiko paleistos kulkos susmigo jaunuoliui į krūtinę.

„Heute“ patikslina, kad šiuo metu 16 sužeistųjų gydoma ligoninėse, kai kurių nukentėjusiųjų būklė yra sunki. Anksčiau Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas per televiziją kreipdamasis į tautą pranešė apie keturis žuvusius žmones.

Vienoje pirmadienį šūviai aidėjo šešiose vietose, taip pat ir prie sinagogos. Vieną iš šaulių nukovė policija, paaiškėjo, kad jis buvo teroristinės „Islamo valstybės“ grupuotės šalininkas. Pasak pareigūnų, šaudynes surengė keli gerai ginkluoti vyrai.

S. Kurzas ir Austrijos vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris pavadino išpuolį Vienoje teroro aktu. Gyventojams rekomenduota vengti viešų vietų. Šalyje iki ketvirtadienio paskelbtas nacionalinis gedulas.

Kaip pranešė Austrijos laikraštis „Kronen Zeitung“, antradienį Lince buvo sulaikytas žmogus, įtariamas dėl teroro akto Vienoje.

Leidinio duomenimis, jis buvo užkluptas netikėtai ir nesipriešino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių