San Francisko siuntų tarnybos darbuotojas nušovė tris kolegas ir nusižudė

  • Teksto dydis:

San Franciske vienas tarptautinės siuntų tarnybos UPS darbuotojas trečiadienį automatiniu ginklu nušovė tris savo kolegas ir nusižudė, informavo pareigūnai.

Vienas San Francisko policijos departamento pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė, kad UPS sandėlyje šaudyti ėmė ten dirbęs Jimmy Lamas (Džimis Lamas).

Profesinės sąjungos darbuotojas Josephas Cilia (Džozefas Silija) nurodė, kad šaulys anksčiau buvo pateikęs skundą, jog jam teko dirbti daug viršvalandžių.

Jis sakė, kad J.Lamas savo kovą pateiktame skunde reikalavo UPS sumažinti jo viršvalandžių skaičių.

Šaulys dėvėjo savo darbovietės uniformą, o atvykus policijai jis šovė sau į galvą, žurnalistams sakė San Francisko policijos vado pareigas einantis Toney Chaplinas (Tonis Čaplinas).

Jo teigimu, šis incidentas niekaip nesusijęs su terorizmu.

UPS atstovas Steve'as Gauntas (Stivas Gontas) vietos žiniasklaidai sakė, kad J.Lamas įsiveržė į kabinetą, kur darbuotojai darbo dienos pradžioje rinkosi į rytinį susirinkimą, ir pradėjo šaudyti.

Tame padalinyje dirba 350 žmonių, sakoma UPS pranešime.

„UPS patvirtina, kad kompanijos padalinyje San Franciske įvyko šaudymo incidentas su šešiais darbuotojais, – teigiama pranešime. – Žinome, kad mirė keturi (žmonės), nors keli asmenys buvo nugabenti į ligoninę, ir šiuo metu nesame tikri dėl jų būklės.“

Policija kol kas neatskleidė nužudytųjų tapatybių, bet jų artimieji pranešė, kad vienas iš jų buvo 46 metų UPS vairuotojas Mike'as Lefiti (Maikas Lefitis).

Dėl šaudynių policija liepė miesto Portero Hilo rajono ir aplinkinių vietovių gyventojams pasislėpti.

Pasigirdus šūviams, kai kurie darbuotojai pasislėpė ant keturių aukštų UPS pastato stogo, o kiti išbėgo į lauką ir ėmė daužyti per vieno autobuso langus, pasakojo liudininkai.

„Jie šaukė: „Važiuok! Važiuok!“ – sakė 30 metų Jessica Franklin (Džesika Franklin), tuo metu vykusi į darbą. Jie visi puolė į autobusą“, sustojusį stotelėje priešais UPS pastatą, pasakojo moteris.

Viena moteris, kurios sutuoktinis incidento metu buvo tame UPS pastate, vietos žiniasklaidai sakė, kad šaulys savo aukas nužudė lyg vykdydamas egzekuciją.

Sukrėsti M.Lefiti artimieji socialiniuose tinkluose prisiminė jį kaip gero būdo vyrą, atsidavusį savo vaikams ir šeimai. Jo „Facebook“ paskyroje buvo nuotrauka, kurioje jis matomas dėvintis UPS uniformą ir rankose laikantis apdovanojimą. Jis taip pat buvo pasidalinęs savo vairuoto furgono bei apdovanojimo, kurį gavo už 15 metų darbą kompanijoje, nuotraukomis.


Šiame straipsnyje: JAVŠaudynėsžmogžudystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kodėl tik tris? - NYKU tai pagal amerikoniškas tradicijas. :/

VIVA

VIVA portretas
Reikia bausti ir darbdavius uz zmogaus isnaudojima
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių