Šalia Tuniso sostinės traukiniui įsirėžus į autobusą žuvo penki žmonės

  • Teksto dydis:

Šalia Tuniso sostinės trečiadienį ryte traukiniui įsirėžus į keleivinį autobusą žuvo mažiausiai penki žmonės, o dar daugiau kaip 30 buvo sužeisti, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Traukinys į autobusą įsirėžė šiam kertant geležinkelio bėgius ir perplėšė jį pusiau. Avarija įvyko apie 7 val. (8 val. Lietuvos laiku) už maždaug 10 km į pietus nuo sostinės.

Vidaus reikalų ministerijos pranešime nurodoma, kad žuvo penki žmonės, o dar 34 asmenys buvo pristatyti į ligoninę. Dauguma nukentėjusiųjų patyrė sunkius sužalojimus.

Autobusas priklausė už maždaug 50 km į pietus nuo sostinės esančio Nabulio miesto viešojo transporto įmonei.

„Pradėtas tyrimas avarijos priežastims ir kaltininkams nustatyti“, – sakė šalies geležinkelių įmonės komunikacijos direktorius Hassenas Miaadi (Hasenas Mijadis).

Tuniso pareigūnai ragina žmones būti atidesniais keliuose, nes pastaruoju metu šalyje padaugėjo skaudžių eismo įvykių. Rugpjūtį susidūrus autobusui ir sunkvežimiui žuvo 16 žmonių, dar 85 buvo sužeisti.

Remiantis Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) 2015 metų ataskaita, Tunisas pagal žuvusiųjų per eismo nelaimes skaičių užima antrą vietą Šiaurės Afrikoje. Pirmoje vietoje yra Libija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių