Rusijos karo laivas Viduržemio jūroje gelbėjo Ukrainos žvejus

  • Teksto dydis:

Viduržemio jūroje misiją vykdantis Rusijos kovos su povandeniniais laivais „Admiral Kulakov“ laivas suteikė pagalbą nelaimės ištiktam Ukrainos žvejybos laivui ir tempia jį į artimiausią uostą, ketvirtadienį pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Rusijos jūrų pajėgos suteikė pagalbą į nelaimę patekusiems ukrainiečiams, nors šiuo metu tarp abiejų šalių tvyro didelė įtaka dėl Maskvos įvykdytos Ukrainai priklausančio Krymo pusiasalio aneksijos ir pagalbos prorusiškiems separatistams, veikiantiems Rytų Ukrainoje.

„Į nelaimę patekusio Ukrainos žvejybos laivo kapitono prašymu Šiaurės laivyno didysis kovos su povandeniniais laivais laivas „Viceadmiral Kulakov“ pradėjo tempti dreifuojantį laivą iki artimiausio uosto prie Kretos salos“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo Gynybos ministerijos spaudos tarnybą.

Baigęs šią operaciją „Viceadmiral Kulakov“ Viduržemio jūros rytinėje dalyje tęs savo misiją, susijusią su Rusijos koviniais veiksmais pilietinio karo krečiamoje Sirijoje.

Mariupolyje registruotas ukrainiečių žvejų laivas 097 su septynių žmonių įgula sugedo pirmadienį ir dvi dienas dreifavo audringoje jūroje. Ketvirtadienio rytą „Viceadmiral Kulakov“ priėmė jo nelaimės signalą ir greitai atplaukė į pagalbą.

Ministerija taip pat nurodė, kad du Ukrainos laivo įgulos buvo sužeisti siaučiant audrai, o vienas jų buvo perkeltas į Rusijos karo laivą, kuriame jam buvo suteikta medicinos pagalba.

Rusija yra dislokavusi Viduržemio jūros rytinėje dalyje nemažai savo karinių jūrų pajėgų laivų, tarp jų lėktuvnešį „Admiral Kuznecov“. Šios pajėgos padeda vykdyti operacijas Sirijoje, kur Maskva padeda savo sąjungininko prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

per

per portretas
daug sureikšmina Rusija, Ukraina, o juk ruskiai ir kacholai save laiko bendra slavų tauta, kacholų šeimose minimum po vieną ruskį ir atvirkščiai, lygiai kaip pas mus pvz aukštaičiai ir žemaičiai, taigi jie ten gelbėja savi savus, tarp paprastų žmonių politikos nėra
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių