Turkų aviacijos smūgiai Sirijoje pražudė 10 civilių

  • Teksto dydis:

Turkijos aviacijos smūgiai prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kontroliuojamas teritorijas Sirijoje užmušė 10 civilių, tarp jų vieną vaiką, penktadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

Turkai ketvirtadienį smogė IS kontroliuojamiems šiauriniam al Babo miestui ir netoliese esančio Tedefo apylinkėms, pranešė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Pastarosiomis savaitėmis Al Babo apylinkės buvo intensyviai bombarduojamos turkų, rusų ir sirų karo lėktuvų.

SOHR nurodė, kad antskrydžius vykdančių orlaivių priklausomybę vienai ar kitai šaliai nustato pagal lėktuvų tipą, vietovę, skrydžio pobūdį ir naudojamą amuniciją.

Turkijos pajėgos reguliariai vykdo antskrydžius, palaikydama savo antžeminių pajėgų operaciją prieš IS ir kurdų kovotojus, pradėtą Sirijoje praėjusį rugpjūtį. Šį mėnesį turkai įvykdė kelias operacijas kartu su rusų pajėgomis.

Susitarti nepavyko

Tačiau turkų pareigūnai teigia, kad per šiuos antskrydžius stengiamasi išvengti civilių aukų. Be to, jie griežtai neigia pareiškimus, kad per ankstesnes atakas žuvo civilių.

Turkų valstybinė Anatolijos naujienų agentūra penktadienį pranešė, kad per naujausius Turkijos pajėgų puolimus Sirijoje buvo nukauti 22 IS teroristai, o iš viso buvo pulti 272 IS taikiniai.

Rusija ir Turkija tarpininkavo susitarimui dėl gruodžio 30 d. įsigaliojusių paliaubų, bet jos nebuvo taikomos „Islamo valstybės“ džihadistams. Šią savaitę Sirijos konfliktą taip pat buvo bandoma išspręsti per derybas Kazachstano sostinėje Astanoje.

Šiose derybose didesnio proveržio nepavyko pasiekti, bet jos buvo pirmasis kartas, kai abiejų konflikto pusių atstovai susėdo prie derybų stalo.

Ankara remia sukilėlius nuo pat 2011 metų kovo, kai įsiplieskė protestai prieš Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą.

Tuo tarpu Maskva ir Teheranas palaiko vyriausybės pajėgas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
B-.is iN S-ikna saragei..... pransama ,kad rusija ir turkija atakuoja ne Sirija , o jankiu sukurtas ir vakaru saliu remiamas ir apginkluotas islamistu teroristu IG gaujas ........nuo kuriu siautejimo padedant amerikonams jau zuvo daugia nei kad 310 tukst, zmoniu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių