Rusijos ansamblį pražudžiusi katastrofa įvyko sutrikus piloto orientacijai

  • Teksto dydis:

Komisija, ištyrusi pernai įvykusią Rusijos lėktuvo katastrofą, nusinešusią 92 žmonių, tarp jų daugelio garsaus kariuomenės dainų ir šokių ansamblio narių, gyvybių, nurodė, kad nelaimė tikriausiai įvyko sutrikus piloto orientacijai.

Gruodžio 25 d. Rusijos gynybos ministerijos keleivinis lėktuvas „Tu-154“ nukrito į Juodąją jūrą praėjus apie minutei po jo pakilimo iš kurortinio miesto Sočio. Žuvo visi jame buvę žmonės.

Valstybinė naujienų agentūra TASS trečiadienį citavo ministerijos pranešimą, kad katastrofą galėjo nulemti „orlaivio vado erdvinės orientacijos, padėties vertinimo sutrikimas, nulėmęs jo klaidingus veiksmus“.

Pareigūnai jau anksčiau paskelbė, kad nebuvo rasta jokių įrodymų, kad lėktuve būtų įvykęs sprogimas.

„Nenustatyta jokių lėktuvo degalų pylimo taisyklių pažeidimų Sočio oro uoste arba išorinių veiksnių poveikio“, – pridūrė Gynybos ministerija.

„Komisija nenustatė galiojančių reikalavimų pažeidimų, susijusių su keleivių paskirstymu Tu-154 salone, taip pat su gabento krovinio, svėrusio 152 kg, pakrovimu ir centruote“, – sakoma ministerijos pranešime.

Tu-154, kildamas skristi į Siriją, nukrito į Juodąją jūrą netoli Sočio. Juo skrido 92 žmonės: aštuoni įgulos nariai ir 84 keleiviai, tarp jų – kariškiai, žurnalistai, Aleksandrovo dainų ir šokių ansamblio, dar žinomo kaip Raudonosios armijos choras, 64 nariai, humanitarinės pagalbos fondo „Spravedlivaja pomošč“ vadovė Jelizaveta Glinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip visada

kaip visada portretas
Apkaltina pilota,bet ju buvo ne vienas,o anksciau aiskino kad buvo labai virsytas keliamasis svorie

...

... portretas
"Rusijos ansamblį pražudžiusi katastrofa įvyko sutrikus piloto orientacijai" - čia kalbama apie lytinę orientaciją? - VYT iš visur tuos pedikus!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių