Rusijoje suimtas sprogdinimo metropolitene įtariamo organizatoriaus brolis

  • Teksto dydis:

Rusijoje trečiadienį buvo suimtas anksčiau šį mėnesį surengto ir 14 gyvybių pareikalavusio sprogdinimo Sankt Peterburgo metropolitene įtariamo organizatoriaus vyresnysis brolis, pranešė šalies saugumo tarnyba (FSB).

1988 metais gimęs Akramas Azimovas buvo sulaikytas viename kaime netoli Maskvos, sakoma FSB pranešime. Pirmadienį buvo sulaikytas ir jo brolis Abroras Azimovas.

Įtariamas sprogdintojas mirtininkas buvo 22 metų kirgizas Akbaržonas Džalilovas, turėjęs Rusijos pilietybę.

1990 metais gimęs Abroras Azimovas „apmokė teroristą sprogdintoją A.Džalilovą“, nurodė FSB. Pasak pareigūnų, suimtasis buvo „vienas iš organizatorių“.

Teisme jis neigė padėjęs organizuoti ataką, bet pripažino, kad netiesiogiai prie jos prisidėjo. Kol vyksta tyrimas, jį leista laikyti suimtą iki birželio 3 dienos.

Tuo tarpu jo brolis Akramas „padėjo gabenti pinigus, panaudotus atakos rengimui, ir rūpinosi ryšiais su tarptautinių teroristinių organizacijų pasiuntiniais“, sakoma FSB pranešime.

Už ataką atsakomybės niekas neprisiėmė, tačiau rusų pareigūnai tiria galimus saitus su „Islamo valstybės“ džihadistais, kurie yra grasinę Rusijai atkeršyti už jos dalyvavimą Sirijos konflikte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių