Rusijoje nuo surogatinio alkoholio mirusių žmonių skaičius padidėjo iki 76

  • Teksto dydis:

Rusijos Irkutsko mieste nuo vonioms skirtos kvapiosios esencijos su nuodingu metanoliu mirusių žmonių skaičius padidėjo iki 76 žmonių, ketvirtadienį pranešė regiono sveikatos apsaugos ministras Olegas Jarošenka.

„Remiantis teismo medicinos ekspertizės duomenimis, apsinuodiję metanoliu mirė 76 žmonės: 46 asmenys mirė gydymo įstaigose, o dar 30 į teismo medicinos ekspertizės biurą buvo atvežti iš jų gyvenamųjų vietų“, – nurodė O.Jarošenka.

Anksčiau Sveikatos apsaugos ministerija skelbė, kad apsinuodiję metanoliu mirė 74 žmonės.

O.Jarošenka taip pat informavo, kad šiuo metu ligoninėse dėl apsinuodijimo surogatiniu alkoholiu gydomi dar devyni žmonės.

„Šiandien apie penktą ryto iš Šelechovo miesto atvyko vyriškis, kuriam nustatyti apsinuodijimo metilo spiritu požymiai“, – sakė O.Jarošenka.

„Pirminiais duomenimis, tas vyras gėrė spirito turinčios esencijos „ Bojaryšnik“, – nurodė jis.

Kaip pranešta anksčiau, Irkutske buvo užfiksuotas masinis apsinuodijimas surogatiniu alkoholiu. Į gydymo įstaigas nukentėjusieji pradėjo kreiptis gruodžio 17 dienos vakare.

Pirminiais duomenimis, visi tie asmenys gėrė gudobelių kvapo vonios esenciją. Šio produkto etiketėje aiškiai nurodoma, kad jame yra toksiško metanolio, naudojamo aušinimo skysčiams gaminti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hasas

Hasas portretas
Koks mums skirtumas, 76 mire ar 56? Kiek gi galima malti apie ta rusija, n e i d o m u !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių