Rusija pareiškė stabdanti bombardavimus pasiūlytose saugiose zonose Sirijoje

  • Teksto dydis:

Rusija penktadienį pareiškė jau nutraukusi bombardavimus tose Sirijos vietovėse, kurios patenka į saugias zonas, apibrėžtas su Iranu ir Turkija pasirašytame susitarime.

„Nuo 00 val. 00 min. gegužės 1-ąją nutrauktas Rusijos karinių oro ir kosminių pajėgų taikymas rajonuose, atsitinkančiose deeskalavimo zonas, apibrėžtas Memorandume“, – pareiškė Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo Vyriausiosios operatyvinės valdybos viršininkas generolas pulkininkas Sergejus Rudskojus.

Pasak jo, ne tik Rusija, Turkija ir Iranas gali turėti vaidmenį užtikrinant keturias saugias zonas, dėl kurių sutarta ir pasirašytas susitarimas ketvirtadienį Astanoje, Kazachstane.

„Darbą kontrolės ir stebėjimo punktuose, taip pat saugiųjų zonų valdymą atliks Rusijos, Turkijos ir Irano personalas bei formuotės“, – sakė S.Rudskojus.

„Bendru šalių garantų sutarimu gali būti įtrauktos ir kitų šalių pajėgos“, – pridūrė jis.

Rusija, Iranas ir Turkija ketvirtadienį Kazachstano sostinėje Astanoje pasirašė susitarimą įsteigti keturias saugumo zonas Sirijoje, tačiau Sirijos sukilėlių atstovai abejoja, kad šis susitarimas bus veiksmingas.

Be kita ko, Rusijos kariškiai norėtų atgaivinti susitarimą su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis dėl veiksmų Sirijoje koordinavimo, kad sumažėtų karo lėktuvų susidūrimų rizika.

Prieš mėnesį Rusija suspendavo tą susitarimą po JAV smūgio raketomis į Sirijos aviacijos bazę, iš kurios, anot amerikiečių kilo Sirijos ginkluotųjų pajėgų lėktuvai, panaudoję cheminį ginklą prieš civilius.

S.Rudskojus antradienį sakė žurnalistams, kad Rusijos kariškiai ketina tartis su savo kolegomis amerikiečiais dėl to veiksmų koordinavimo susitarimo atnaujinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Kas atsitiko? Striukiui Putinui bombos pasibaigė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių