Rusija Kryme sulaikė ukrainiečių „teroristų“ grupuotę

  • Teksto dydis:

Rusijos saugumiečiai ketvirtadienį pranešė, kad Kryme sulaikė kelis asmenis, ir tvirtino, kad jie yra Kijevo diversantai, atsiųsti į Maskvos aneksuotą pusiasalį atakuoti infrastruktūros taikinių.

Federalinė saugumo tarnyba (FSB) trečiadienį „sulaikė pagrindinio Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos direktorato diversantų teroristų grupuotę“, sakoma agentūros pranešime.

Grupuotė „planavo vykdyti diversijos aktus karinės ir visuomeninės infrastruktūros objektuose“, su savimi turėjo „galingų sprogstamųjų užtaisų, ginklų, šaudmenų“ ir ryšio priemonių, nurodė FSB.

Ukrainos gynybos ministerija pranešimu savo tinklapyje paneigė šiuos kaltinimus ir pavadino juos „dar vienu melagingu“ pranešimu, kuriuo siekiama diskredituoti Kijevą ir pridengti „represinius veiksmus“ prieš Krymo gyventojus, kritikuojančius Maskvos valdžią.

2014 metais Maskva užgrobė ir aneksavo šį Juodosios jūros pusiasalį bei greitai inkorporavo jį į Rusijos valdymo sistemą, nepaisydama visuotinio tarptautinės bendruomenės pasmerkimo ir jos paskelbtų sankcijų.

Anksčiau šiais metais FSB pranešė užkirtusi kelią „teroro atakoms“ Kryme, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė imtis papildomų saugumo priemonių.

Ukraina kaltinimus atakų planavimu paneigė ir pavadino juos Maskvos prasimanytomis „fantazijomis“, siekiant padidinti savo karinę plėtrą Kryme bei ieškant preteksto pagrasinti Kijevui.

Kijevas tebekovoja su prorusiškais sukilėliais Ukrainos rytiniuose Donecko ir Luhansko regionuose. Kai kurios jų teritorijos yra paskelbusios nepriklausomybę. Nuo konflikto pradžios 2014 metų balandį žuvo jau apie 10 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių