Rusija atsisveikina su Turkijoje nužudytu ambasadoriumi

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį per atminimo ceremoniją Maskvoje atsisveikino su ambasadoriumi Andrejumi Karlovu, kurį Turkijoje nužudė policininkas.

62 metų ambasadoriaus nužudymą Maskva pavadino teroro aktu, o Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pareiškė, kad kaltininkas priklausė Fethullah Guleno (Fetchulos Giuleno) judėjimui, kaltinamam dėl nesėkmingo liepos mėnesio bandymo įvykdyti Turkijoje perversmą.

Per atminimo ceremoniją, kurioje dalyvavo dešimtys kolegų ir giminaičių, V.Putinas padėjo raudonų rožių prie A.Karlovo karsto ir pasikalbėjo su jo artimaisiais, bet išvyko nepadaręs pareiškimo.

Užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas gyrė velionį ir pareiškė užuojautą jo motinai Marijai, našlei Marinai ir sūnui Genadijui, kuris taip pat yra diplomatas.

Ambasadorius yra pašarvotas atvirame karste Užsienio reikalų ministerijos pastate.

„Sakome „sudie“ savo draugui Andrejui Karlovui, kuris eidamas savo pareigas tapo piktavališkos, niekšiškos teroristinės atakos auka, – per ceremoniją sakė S.Lavrovas. – Mes niekada nepamiršime Andrejaus.“

Vėliau turi įvykti pamaldos Maskvos Kristais Išganytojo katedroje, kurioms vadovaus Rusijos Ortodoksų Bažnyčios galva patriarchas Kirilas ir po kurių velionis bus palaidotas kapinėse.

Per siaubingas scenas, kurios buvo užfiksuotos nuotraukose ir filmuotoje medžiagoje, pirmadienį 22 metų policininkas Mevlutas Mertas Altintasas (Mevliutas Mertas Altintašas) devynis kartus šovė ambasadoriui į nugarą. Tai įvyko Rusijos fotografijos parodoje Ankaroje, ambasadoriui sakant kalbą.

A.Karlovas pargriuvo ant grindų, o vėliau ligoninėje mirė.

Jo žudikas, kuris tuo metu buvo ne tarnyboje ir kuris pro metalo detektorius sugebėjo praeiti parodęs policininko pažymėjimą, šaukė „Allahu Akbar“ („Dievas visų didesnis“) ir „Nepamirškit Alepo“. Vėliau jis žuvo per susišaudymą su turkų apsaugininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių