Rusija: atakos Alepe vyks, kol jame bus banditų

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį pareiškė, kad Maskvos palaikomas Sirijos režimas bombarduos karo nuniokotą Alepo miestą, kol jame bus sukilėlių.

„Po humanitarinės pauzės (smūgiai) atsinaujino ir tęsis, kol Alepe dar bus banditų“, – S. Lavrovas sakė žurnalistams Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) diplomatijos vadovų susitikimo kuluaruose.

Ketvirtadienį per Vokietijos šiauriniame Hamburgo uostamiestyje vykstantį susitikimą sakė Rusijos žurnalistams, kad Sirijos armija sustabdė kovos veiksmus rytų Alepe, prasidėjus civilių evakuacijos operacijai.

Penktadienį paklaustas apie padėtį Alepe, kur atsinaujino intensyvus artilerijos apšaudymas, S. Lavrovas atsakė: „Nesakiau, kad karinės operacijos visiškai liovėsi – sakiau, kad jos buvo sustabdytos tam tikram laikui, kad pasitraukti norintys civiliai galėtų tai padaryti.“

„Visi tai supranta – mūsų partneriai amerikiečiai taip pat“, – teigė jis.

Ministras taip pat išreiškė viltį, kad visos konflikto šalys greitai susitars dėl paliaubų Alepe. Jungtinės Valstijos ir Rusija planuoja Ženevoje surengti ekspertų lygio susitikimą.

Tačiau S. Lavrovas taip pat kaltino amerikiečius „keistai“ elgiantis, kai jie esą išsižadėjo savo pačių pasiūlymo, kad sukilėliams būtų leista pasitraukti iš Alepo, jeigu jie paliktų savo sunkiąją ginkluotę.

„Jeigu amerikiečiai ekspertai vėl nepakeis nuomonės, kaip padarė prieš kelias dienas, tuomet yra gera galimybė susitarti dėl galutinio padėties Alepe sprendinio“, – sakė S. Lavrovas.

Pasak jo, svarstomame plane taip pat numatoma, kad ginklus sudėję sukilėliai ir civiliai galėtų palikti nuniokotą miestą nustatytais saugiais koridoriais į Idlibo miestą arba prie Turkijos sienos.

Vis dėlto S. Lavrovas taip pat sakė, kad JAV derybininkų stovykloje „jeigu kairė ranka daro kažką konstruktyvaus, dešinioji ranka atveria ginklų tiekimo kovotojams užtvanką“.

Pasak jo, toks žingsnis būtų beprasmiškas, „nes banditai dabar apsupti ir vargu ar gaus pastiprinimų“, o jiems numanoma perduoti ginkluotė „gali atsidurti „Islamo valstybės“ arba „al Nusra“ teroristų rankose“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddt

ddt portretas
beretės palaiko nuosaikius banditus.:)

Kubus

Kubus portretas
Kada kacapai nustos zudyti taikius gyventojus?

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar tik padugnės šiepia dantis ant rusų, nes JAV ir koalicijos pradėtas karas Sirijoje artėja prie pabaigos. Alepas išvaduotas nuo nuosaikiųjų teroristų. Ir akivaizdu kad JAV ir vakarai pralaimėjo, nes rėmė ir ginklavo teroristus Sirijoje tam kad nuversti teisėtą Sirijos prezidentą Asadą. Negi reikėjo JAV ir koalicijai be JTO leidimo paskandinti Sirijos tautą kraujuje. Tą pati jie norėjo padaryti Ukrainoje kai parengė ir finansavo Prezidento perversmą Ukrainoje. Dabar remia ir finansuoja Kijevo huntą kuri žudo Ukrainos piliečius. Tačiau Sirijos ir Ukrainos žmones yra protingi ir stipūs kad nugalėti teroristus ir jų globėjus. Juk nepaslaptis kad JAV nori valdyti pasaulį, tad būtina sąlyga tam- valstybe vadovas turi būti marionetė o gyventojai mankurtai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių