Rusija areštavo dešimt įtariamų teroristų

  • Teksto dydis:

Rusijos saugumo tarnyba areštavo 10 asmenų, kaip įtariama, planavusių įvykdyti teroro atakų Maskvoje ir Sankt Peterburge ir palaikiusių ryšius su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS).

Federalinė saugumo tarnyba (FSB) nurodė sulaikiusi dešimt asmenų, kilusių iš Centrinės Azijos šalių, „planavusių seriją rezonansinių diversijos ir teroro aktų Maskvoje ir Sankt Peterburge“.

FSB pranešime sakoma, kad per sulaikymo operaciją, vykdytą kartu su Tadžikistanu ir Kirgizija, areštuoti asmenys prisipažino turintys ryšių su „Islamo valstybės“ lyderiais.

Jame taip pat sakoma, kad grupuotė įtariama planavusi automatiniais ginklais ir galingais savadarbiais sprogstamaisiais įrenginiais žudyti civilius judriose viešosiose vietose.

FSB taip pat nurodė, kad per šeštadienio suėmimo operacijas buvo konfiskuotos keturios savadarbės bombos, taip pat sprogdiklių, šaunamųjų ginklų, šaudmenų ir ryšių įrangos.

FSB nuolat praneša apie dideles atakas, kurioms tarnyba užkerta kelią Rusijoje ir aneksuotame Kryme, nors paprastai nepateikia išsamesnių detalių.

Pagal Rusijos įstatymus, už priklausymą „teroristinei organizacijai“ gresia iki 20 metų įkalinimo, o už vadovavimą tokiai organizacijai baudžiama laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Neturtingas musulmoniškas Tadžikistanas ir Kirgizija teigia, kad kovoja su islamo ekstremizmu.

Tadžikistanas nurodo, kad iki tūkstančio šios šalies piliečių yra prisijungę prie radikalių grupuočių Sirijoje ir Irake, o Kirgizija skelbia, kad džihadistams padeda apie 500 jos piliečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių