Ramiajame vandenyne nuskendusiame kelte buvo daugiau kaip 80 žmonių

  • Teksto dydis:

Atokiame Ramiojo vandenyno rajone nuskendusiame kelte buvo daugiau kaip 80 žmonių, trečiadienį patvirtino pareigūnai, o vienas įtakingas Kiribačio parlamentaras paragino atlikti nepriklausomą tyrimą dėl laivo dingimo.

Dideliame vandenyno rajone vykdoma tarptautinė gelbėjimo operacija, ieškoma gyvųjų, bet kol kas rasti tik septyni gyvi žmonės ir viltys rasti daugiau blėsta.

Po „MV Butiraoi“ dingimo buvo skelbiama, kad dingo nuo 35 iki daugiau kaip 100 žmonių, bet dabar pareigūnai sakė, kad skaičiai pamažu darosi aiškesni.

„Kiribačio pareigūnai patvirtino, kad kelte buvo maždaug 80 keleivių ir dar ... maždaug penkių narių įgula“, – sakoma Naujosios Zelandijos gelbėjimo koordinavimo centro (RCCNZ) pareiškime.

Centras nurodė, kad tikrinti kelto dingimo rajoną padeda keturi lėktuvai iš Naujosios Zelandijos, Australijos ir Jungtinių Valstijų. Dėmesys sutelktas į gelbėjimo plaustą, kuris buvo paleistas iš skęstančio kelto.

„Šis plaustas yra skirtas 25 žmonės, bet jame galima nepatogiai sutalpinti daugiau“, – priduriama RCCNZ pareiškime.

Buvęs Kiribačio premjeras Ieremia Tabai (Jeremija Tabajus), kaip parlamentaras atstovaujantis Nonoučio salai, iš kurios keltas sausio 18 dieną išplaukė, kritikavo vyriausybės reakciją į šią nelaimę.

I. Tabai sakė, kad gedintys rinkėjai 2 tūkst. gyventojų turinčioje jo saloje nori žinoti, kodėl aliarmui sukelti prireikė aštuonių dienų ir kodėl plaukioti netinkamam keltui išvis buvo leista išplaukti.

„Šiai tragedijai reikia nepriklausomos tyrimų komisijos, – radijui „Radio New Zealand“ sakė jis. – Mums reikia žinoti, kodėl tai įvyko ir kas atsakingas.“

17,5 m medinis katamaranas „MV Butiraoi“ išplaukė į dvi dienas turėjusią trukti kelionę į Betiją Kiribačio sostinėje Pietų Taravoje.

Vietos pareigūnai sakė, kad prieš išplaukdamas iš Nonoučio laivas buvo užplaukęs ant seklumos, todėl buvo remontuojamas jo sraigtas.

Pasak I. Tabai, manoma, kad laive nebuvo būtinos saugumo įrangos, pavyzdžiui, buvimo vietą nustatyti padedančio švyturio.

„Vyriausybė atsakinga, nes gerai neprižiūrėjo situacijos; jiems derėjo užtikrinti, kad šis konkretus laivas apskritai neišplauktų“, – sakė jis.

I. Tabai nurodė, kad nemokamu, tarp salų plaukiojančiu keltu prieš naujo trimestro pradžią atgal į Taravą plaukė daug moksleivių.

Jis sakė, kad tai tragedija Kiribačiui – 33 atolų ir rifų valstybei, kurioje gyvena maždaug 110 tūkst. žmonių. Šalis yra maždaug 3 460 km į šiaurės rytus nuo Fidžio.

„Tai išties liūdna diena tiems, kas neteko artimųjų. Tuo laivu plaukė ir pražuvo du ar trys žmonės iš mano kaimo, kuriuos asmeniškai pažįstu, kurie gyveno šalia“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yra

yra portretas
prielaida kad tai samonigas zmoniu naikinima 1 paima pinigus kiti kad jie nekeltu problemu paperkas 1 irrezultatas akivaizdus.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių